Kaj so povedali podporniki Nataše Pirc Musar

Slovenija 13. Nov 202221:02 0 komentarjev

V štabu Nataše Pirc Musar so rezultate s kandidatko pričakali tudi njeni podporniki. Med njimi smo lahko videli nekdanja predsednika DZ Igorja Zorčiča in Pavla Gantarja, pa predsednico Srebrne niti Biserko Marolt Meden in poslanko Gibanja Svoboda Mojco Šetinc Pašek. Poglejte si, kaj so povedali za N1.

V štabu Nataše Pirc Musar je bil tudi nekdanji predsednik DZ Igor Zorčič, ki na letošnjih lokalnih volitvah kandidira za brežiškega župana. Povedal je, da je prišel na povabilo štaba, zaradi izida pa je “izjemno vesel”. “Še posebej sem vesel, da imamo predsednico, ki je svojo kampanjo začela neodvisno od parlamentarnih strank, ki je prestala kar veliko ovir, da se je prebila na sam vrh te volilne kampanje. To vse skupaj kaže, da ljudje predsednika jemljejo kot nekoga, ki je osvobojen parlamentarnega dogajanja,” je povedal. Na vprašanje, ali sta se s kandidatko pogovarjala, da bi ob neuspehu na lokalnih volitvah deloval ob njej, pa je Zorčič dejal, da o tem nista govorila.

Gantar: Ljudje gredo na volitve, če imajo o čem odločati

Nekdanji predsednik DZ in podpornik kandidatke Pavel Gantar je povedal, da se je v zadnjih dneh zgodila določena stopnja mobilizacije, saj je udeležba v drugem krogu razmeroma visoka. “To je znak tega, da ljudje gredo na volitve, če imajo o čem odločati in kaj izbirati. Tukaj so imeli na izbiro dva različna kandidata, oba po svoje zelo zanimiva. Šlo je na neki način za tehtanje vrednot,” je povedal in pri tem naštel državljanski pogum, zavzemanje za pravno državo, človekove pravice ali nahrbtnik stranke SDS, ki ga je nosil protikandidat Anže Logar.

Mojca Šetinc Pašek

Biserka Marolt Meden

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!