Kaja Širok odhaja h Golobu, Tatjana Buzeti pa h kmetijski ministrici

Slovenija 23. Jun 202216:34 > 18:55 0 komentarjev
Kaja Širok
Foto: Borut Živulović/BOBO

Za državno sekretarko v kabinetu premierja je vlada imenovala Kajo Širok. Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu pa bo Tatjana Buzeti.

Vlada je za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade imenovala nekdanjo direktorico novogoriškega zavoda Evropske prestolnice kulture GO!2025 Kajo Širok, so sporočili po seji vlade.

Širokova se je vodenju zavoda odpovedala v začetku junija, ko so jo povabili, da se pridruži ekipi predsednika vlade. Takrat je dejala, da ne gre za dobesedni odhod v smislu odstopa. “Gre za osebno vabilo, ki sem ga dobila, da se pridružim ekipi predsednika vlade in mislim, da gre za izraz spoštovanja in z moje strani ponižnosti, saj verjamem, da se takega vabila ne odkloni,” je opisala.

Ob tem je povedala, da bo projekt Evropske prestolnice kulture vedno podpirala.

Predsednik sveta Zavoda GO!2025 Marjan Zalar je pojasnil, da so s Širok po njenem podanem odstopu podpisali sporazum o prenehanju delovnega razmerja, so sporočili iz novogoriške občine. “Po sprejetju spremenjenega odloka na mestni občini bo kadrovska komisija mestnega sveta predlagala razpis za novega direktorja zavoda. V svetu zavoda pričakujemo, da bo razpis objavljen še to poletje,” so zapisali.

Novogoriški mestni svet pa bo o vršilcu dolžnosti Zavoda GO!2025 odločal na petkovi izredni seji. Za to funkcijo župan Klemen Miklavič predlaga dosedanjega vodjo njegovega kabineta Gorazda Božiča, so dodali.

Na kmetijsko ministrstvo odhaja Tatjana Buzeti

Na mesto državne sekretarke na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa je vlada imenovala Tatjano Buzeti. Položaj bo položaj nastopila 1. julija, so po seji vlade sporočili z urada vlade za komuniciranje.

Buzeti je po pojasnilih urada diplomirala na področju biotehnologije in končala specializacijo s področja mednarodnega menedžmenta. Ima bogate strokovne in mednarodne kompetence, na podlagi katerih ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko ocenjuje, da je kandidatka zelo primerna za zasedbo funkcije državne sekretarke.

Po poročanju Dnevnika ima Buzeti na Goričkem v Prekmurju, od koder prihaja tudi Šinko, kmetijo. Tam Buzeti ekološko prideluje zelišča in začimbe. Vrsto let je delala na ministrstvu za zdravje, kjer je vodila direktorat za dolgotrajno oskrbo, leta 2018 pa se je zaposlila pri Svetovni zdravstveni organizaciji.

Buzeti bo druga državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu, pridružila se bo Dariju Krajčiču.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!