Kako dolgo bo še deževalo?

Slovenija 30. Sep 202207:17 0 komentarjev
Žiga Živulovič jr./BOBO

Padavine se bodo nadaljevale še do sobotnega jutra, nato pa nas čaka daljše obdobje suhega vremena. Dnevne temperature v prihodnjem tednu se bodo gibale okrog 20 stopinj Celzija.

Pošiljka padavin, ki je v sredo zajela Slovenijo, se še ne bo poslovila. Danes bo še naprej oblačno in deževno, zato bodo nekatere reke še naprej naraščale in prestopale bregove. Padavine bodo dopoldne in sredi dneva marsikje tudi povsem ponehale, vendar se bodo popoldne in zvečer znova okrepile. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bodo možne nevihte z nalivi, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Do sobotnega jutra bo dež v večjem delu Slovenije ponehal, predvsem na vzhodu se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Jutri bo na vzhodu povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno še rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija.

Po soboti pa prihaja daljše obdobje suhega in toplejšega vremena. Po trenutnih projekcijah Arsa bo suho vse do petka, dnevne temperature pa se bodo gibale okrog 20 stopinj Celzija. Zjutraj in del dopoldneva bo po nekaterih nižinah megla.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!