Kako in kje glasujem, če bom na dan volitev v drugem kraju: volišča OMNIA

Slovenija 14. Mar 202205:00 > 07. Apr 2022 10:27
predsedniške volitve glasovanje v drugem kraj
N1

Če na dan volitev, v nedeljo, 24. aprila, ne boste v volilnem okraju svojega stalnega prebivališča, lahko glasujete v drugem kraju, na t. i. volišču OMNIA, vendar morate o tem pravočasno obvestiti okrajno volilno komisijo. Pojasnjujemo, kako, in objavljamo seznam volišč, kjer je mogoče voliti.

Na volišču OMNIA lahko glasujejo volilci, ki nimajo stalnega prebivališča na območju okraja oziroma bodo na dan glasovanja zunaj okraja stalnega prebivališča.

Volilec, ki želi glasovati na volišču zunaj okraja stalnega prebivališča, o svoji nameri obvesti okrajno volilno komisijo, na območju katere ima stalno prebivališče, in sicer najkasneje tri dni pred dnevom glasovanja, torej najkasneje 20. 4. 2022 do 24. ure.

Vlogo za glasovanje zunaj okraja stalnega prebivališča lahko volilec odda prek portala eUprava, ki omogoča oddajo vloge z e-identiteto (https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=5625) in brez e-identitete (https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=5626).

Volilec, ki je obvestil okrajno volilno komisijo, da želi glasovati na volišču zunaj območja svojega okraja, se na dan glasovanja zglasi na volišču v okraju, ki si ga je izbral. S seboj potrebuje osebni dokument, s katerim bo izkazoval svojo identiteto.

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.