Kako je mogoče, da občina ne ve, kdo ji je preoral zemljo?

Slovenija 03. Mar 202414:29 15 komentarjev

Prebivalce stanovanjskih sosesk na ljubljanskem Brdu je "čez noč" presenetilo preorano zemljišče v bližini vrtičkarskega območja na Grbi. Medtem ko so nekateri ugibali, ali bo občina uredila nove vrtičke, pa ta ne ve, kdo je preoral zemljo. Na občini zemljišča niso preorali. Kdo pa ga je?

Ob otroškem igrišču in vrtičkarskem naselju na Brdu je bil še do pred kratkim velik travnik. Šlo je za priljubljeno točko za lastnike štirinožnih prijateljev in prostor za igro najmlajših. Prebivalce okoliških naselij pa je februarja na tem območju presenetila preorana zemlja. Spraševali so se, ali bodo tam zdaj polja ali bo občina morebiti uredila nove vrtičke.

Kot je poročal Dnevnik, je nekdo brez vednosti občine v bližini soseske Novo Brdo preoral občinsko zemljo. Na Mestni občini Ljubljana (Mol) so za medij povedali, da sami na zemljišču, ki je v občinski lasti, niso izvajali nikakršnih aktivnosti. Prav tako niso znali odgovoriti na vprašanje, kdo je preoral občinsko zemljo.

Za N1 so na Mol dejali, da so začeli poizvedovati, kdo je preoral zemljišče. V preiskavo so vključili občinski inšpektorat, službo za pravne zadeve ter oddelek za varstvo okolja, ki pa po več dneh še nimajo natančnega odgovora. Opravili so več razgovorov, vendar za zdaj odgovoru niso nič bližje. “Nihče ne pozna osebe, ki je zemljo preorala,” so povedali za N1.

“Ker še nimamo natančnejših podatkov, hipotetičnih odgovorov o ukrepih ne moremo podati,” še pravijo na občini.

preorana zemlja
Foto: Denis Sadiković/N1

Na tem območju občina sicer načrtuje ureditev novih vrtičkov, saj je povpraševanje zaradi novega stanovanjskega naselja kar veliko, povedo. Če bodo stvari stekle po planu, bi se občani novih vrtičkov lahko razveselili že prihodnje leto. Pred tem morajo na občini pripraviti še podrobni prostorski načrt.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje