Kakšno vreme nas čaka čez vikend?

Slovenija 30. Sep 202301:00
morje, sonce, obala
Denis Sadiković/N1

Jutro bo znova bolj sveže, čez dan pa se bo nato znova zelo segrelo. Dnevne temperature se bodo gibale med 22 in 25 stopinjami Celzija. Hladna vremenska fronta nas bo dosegla v sredo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

V soboto bo sprva zmerno do pretežno oblačno, predvsem na severu lahko pade kakšna kaplja dežja. Popoldne bo sončno. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 25, na Primorskem okoli 27 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo povečini sončno z jutranjo meglo po nižinah. Toplo bo. Tudi v torek bo sončno in zelo toplo. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter.

Kakšno bo vreme od 3. do 8. oktobra

Predvsem nad južno polovico Evrope bo od torka do nedelje prevladovalo območje visokega zračnega tlaka. V sredo nas bo dosegla hladna vremenska fronta.

V torek kaže na sončno in zelo toplo vreme z jutranjo meglo po nekaterih nižinah. V torek čez dan se bo krepil jugozahodni veter. V sredo bodo ob prehodu hladne fronte padavine predvsem v severni polovici Slovenije, napoved je še nekoliko negotova. Od četrtka do nedelje kaže na sončno vreme z jutranjo meglo po nižinah. Temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija.