Kakšno vreme nas čaka na zadnji delovni dan?

Slovenija 02. Dec 202201:00
Nevihtni oblaki
Bobo

Oblačno bo, manjše padavine pa se bodo v noči na petek nekoliko okrepile in v petek dopoldne ponehale.

Ponoči se bodo padavine prehodno spet nekoliko okrepile, meja sneženja se bo ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje (Arso).

V petek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Burja bo oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Arso za soboto napoveduje oblačno vreme, padavine se bodo dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo sprva večinoma snežilo, ponekod na jugozahodu bo možna tudi poledica. Na Primorskem se bo krepila burja. V nedeljo bo oblačno, občasno bodo še padavine. Po nižinah bo deževalo. V ponedeljek bodo v zahodni polovici države še manjše padavine, drugod bo suho.

V sosednjih pokrajinah Hrvaške, Madžarske in Avstrije bodo jutri občasno rahle padavine. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Kakšno bo vreme prihodnji teden?

Oblačno bo. V ponedeljek bodo občasno še padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo. V torek bo večinoma suho. Od srede naprej bodo padavine spet bolj verjetne. Jutranje temperature bodo v glavnem malo nad 0, popoldanske pa od 3 do 7, v sredo in četrtek pa do 10 °C. Od petka naprej bo spet hladneje.

Nad zahodno Evropo in Alpami bodo nastajali novi cikloni z vremenskimi motnjami, ki bodo vplivali na vreme pri nas.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.