Kakšno vreme nas čaka prve dni decembra?

Slovenija 01. Dec 202201:00
ILUSTRACIJA NARAVA ZIMA MEGLA PTICE POLJE
Foto: Miloš Vujinovič/BOBO

Danes bo oblačno. Občasno bodo predvsem na jugu in vzhodu manjše padavine. Na Primorskem bo pihala burja.

Danes ponoči je bilo na Primorskem zmerno oblačno, pihala je zmerna, v Vipavski dolini močna burja, ki že drugi dan povzroča številne težave tudi na cesti. Drugod bo oblačno, predvsem na vzhodu in jugu bodo občasno manjše padavine, nekoliko izrazitejše na severovzhodu. Po nižinah bo večinoma rahlo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje (Arso).

Prek dneva bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno z burjo. Drugod bo oblačno, občasne manjše padavine bodo prehodno oslabele. Meja sneženja bo nizko. Ponekod bo še pihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do okoli 10 stopinj Celzija. Do četrtka popoldne bodo najmočnejši sunki burje v Vipavski dolini lahko dosegali hitrost okoli 100 kilometrov na uro.

Arso v noči na petek napoveduje predhodno okrepitev padavin, ki pa bodo dopoldne od juga postopno ponehale. Meja sneženja se bo ponekod spustila do nižin. Burja bo oslabela. V soboto bo oblačno, padavin se bodo dopoldne od juga razširile na vso Slovenijo. Po nižinah bo sprva večinoma snežilo, ponekod na jugozahodu bo možna tudi poledica. Na Primorskem se bo krepila burja.

Kakšno bo vreme v nedeljo in ponedeljek?

V nedeljo bo ciklon nad severnim Sredozemljem in Alpami oslabel, nad nami se bo okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Proti sredini tedna bo oslabelo. Na jugozahodu in zahodu celine bodo nastajali novi cikloni z vremenskimi motnjami, ki bodo vplivali na vreme pri nas

Oblačno bo. predvsem v nedeljo bodo še padavine. Po nižinah bo večinoma deževalo. V ponedeljek bo večinoma suho, tudi v torek in sredo bodo padavine malo verjetne, nato se bodo spet začele pojavljati. Jutranje temperature bodo v glavnem malo nad 0, popoldanske pa od 3 do 7, od srede dalje pa okoli 10 stopinj Celzija. Nad severno in vzhodno Evropo je obsežno območje visokega zračnega tlaka, nad južnim Sredozemljem pa je ciklon. Od vzhoda priteka k nam razmeroma hladen in vlažen zrak.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.