Kakšno vreme nas čaka v sredini tedna?

Slovenija 29. Nov 202201:00
Really bad weather cloud scape, black and gey rain storm clouds
Profimedia

Ponoči in jutri bo oblačno. Zjutraj in dopoldne so predvsem v zahodni polovici Slovenije možne rahle padavine. Na Primorskem bo pihala burja.

V noči na torek in zjutraj bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodni polovici Slovenije so možne rahle padavine. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem okoli 5 stopinj Celzija, napoveduje Agencija za okolje (Arso).

V torek prek dneva bo oblačno, predvsem na zahodu so dopoldne možne rahle padavine, drugod bo povečini suho. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, ki se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija.

Arso za sredo in četrtek napoveduje oblačno vreme. V zahodni Sloveniji bo povečini suho. Drugod bodo občasne padavine, po nižinah bo rahlo deževalo ali rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. V petek bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah Primorske bo možen rahel dež, drugod bo večinoma rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Kakšno bo vreme od 2. do 7. decembra?

Prevladovalo bo oblačno in ponekod megleno vreme. Verjetnost za padavine bo v petek in soboto povečana, nato se bo zmanjšala. Po nižinah bo večinoma deževalo, ob močnejših padavinah pa lahko dež preide v sneg. Od sobote naprej bo spet nekoliko topleje. Na bolj suho vreme kaže v začetku prihodnjega tedna.

Nad severno in severovzhodno Evropo bo izrazito območje visokega zračnega tlaka, nad zahodnim Sredozemljem pa ciklonsko območje, ki bo proti koncu obdobja predvidoma oslabelo.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.