Kamišalić Latifić nova državna sekretarka v službi vlade za digitalno preobrazbo

Slovenija 30. Avg 202220:41 0 komentarjev
Aida Kamišalić Latifić
Žiga Živulović jr./BOBO

Vlada je danes na dopisni seji z mesta državnega sekretarja v službi vlade za digitalno preobrazbo razrešila Mateja Kalana in na njegovo mesto imenovala Aido Kamišalić Latifić, je sporočil urad vlade za komuniciranje.

Aida Kamišalić Latifić je docentka za področje informatike na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru in članica skupine Blockchain Lab:UM. Doktorirala je leta 2014 s področja računalništva in informatike. Med doktorskim študijem je bila gostujoča raziskovalka na Univerzi Rovira in Virgili v Tarragoni v Španiji.

Ima skoraj 20 let izkušenj na področju raziskovalnega, pedagoškega in projektnega dela. Njena raziskovalna področja vključujejo podatkovne tehnologije, velepodatke, tehnologijo veriženja blokov in medicinsko informatiko. Je ena izmed začetnikov iniciative EduCTX, ki je leta 2019 prejela eNagrado za najboljši projekt s področja računalništva in informatike. Je soavtorica več znanstvenih člankov, objavljenih v priznanih revijah ter je solastnica izuma s področja tehnologije veriženja blokov. Januarja 2020 je prejela naziv naziv inženirka leta, je navedel vladni urad.

Do zamenjave je prišlo v času zapletov z izvedbo izobraževanj za starejše od 55 let na področju digitalnih kompetenc, ki so pogoj za unovčitev digitalnega bona.

Slovenski regionalno razvojni sklad je po pozivu službe vlade za digitalizacij minuli teden ustavil vse aktivnosti v zvezi z izobraževanji. Služba vlade je namreč pri izvajanju izobraževanj zaznala več nepravilnosti.

Ministrica brez listnice, pristojna za digitalno preobrazbo, Emilija Stojmenova Duh je v ponedeljek po sestanku s predstavniki upokojencev povedala, da so izobraževanja ustavljena le začasno, do razjasnitve morebitnih nepravilnosti pri izboru izvajalcev, ter da bo usoda izobraževanj znana čez okoli teden dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!