Kandidat SD za mariborskega župana Boštjan Klun: “Skupnost gradijo dobri odnosi”

Slovenija 14. Okt 202213:52 0 komentarjev
Boštjan Klun
Marko Pigac/SD

Kandidat SD za župana Mestne občine Maribor je nekdanji radijski in televizijski voditelj, danes komunikator Boštjan Klun. V primeru izvolitve na položaj obljublja predvsem "boljše odnose". "Želim si, da bi moji in vaši otroci živeli v mestu, kjer se bomo imeli lepo," je dejal v današnji predstavitvi kandidature na Trgu svobode.

Kot smo že poročali, je kandidat Socialnih demokratov za župana Mestne občine Maribor nekdanji radijski in televizijski voditelj Boštjan Klun. Pojasnil je, da se je s stranko SD dodobra seznanil, ko je z njo sodeloval na letošnjih parlamentarnih volitvah. “Pred nami je obdobje, ko moramo biti zelo močno prepričani in motivirani, da ga bomo zmogli premagati. Prepričan sem, da nam bo s to ekipo to tudi uspelo,” je dejal.

Med drugim je spomnil na trend odseljevanja iz mestne občine. “Maribor je v obdobju, ki nam ne daje veliko upanja, ko gledamo nazaj, zato je mogoče čas, da z marsičem naredimo konec in odpremo vrata nekemu novemu pristopu, nekim novim stvarem, nekim novim odnosom,” je dejal.

Izpostavil je, da na občino gleda kot skupnost. “Skupnost gradijo dobri odnosi. Odnosi so ključni, da bomo živeli lepše, boljše,” je poudaril. Pomembno se mu zdi tudi “prevzemanje odgovornosti”. “Več kot polovica volilnega telesa ne zaupa več v politiko. Ne samo, da nas ne mara, ampak polovica ljudi sploh noče imeti nobenega opravka z nami. Lahko delamo, kar hočemo. To je zelo narobe, saj je konec koncev edino polje političnega tisto, ki omogoča spremembe,” je prepričan.

Napoveduje politiko “bliže ljudem”. “Poskrbel bom, da bo pot vsakega občana do županove pisarne in mestnega sveta ne samo kratka, ampak tudi učinkovita,” je dejal. Zaveda se, da je izzivov veliko, a bo pri njihovem reševanju poslušal predvsem prebivalstvo. “Program SD za naslednja štiri leta bo program prebivalcev in prebivalk Mestne občine Maribor, mi bomo pa samo orodje in mehanizem za izvedbo,” je še povedal.

Po rodu Primorec že 12 let živi v Mariboru, kjer si je ustvaril družino. Tu je med drugim služboval kot strokovnjak za komuniciranje z javnostjo v več volilnih kampanjah županskih kandidatov različnih političnih pripadnosti, nazadnje leta 2018 Matica Matjašiča iz Liste mladih. Povezujemo. Trenutno je zaposlen v podjetju Klun komunikacije njegove žene Ane Klun.

Mariborska SD se je sicer za župansko kandidaturo pogovarjala z nekdanjim direktorjem Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojkom Flisom, a se je ta odločil, da nastopi kot županski kandidat Gibanja Svoboda. SD ima trenutno dva sedeža v 45-članskem mestnem svetu in je bil do nedavnega del koalicije župana Saše Arsenoviča.

Predsednik občinskega odbora SD Damjan Cvetko je spomnil, da je njihova stranka že imela župana v Mariboru, Borisa Soviča, ki je prav tako vodil mesto v času kriznih razmer, zato verjame, da je tudi njihov tokratni kandidat sposoben soočanja s številnimi izzivi, s katerimi se sooča mesto. Kluna je označil za “najboljšega, načelnega kandidata” za to mesto.

Med kandidati SD za mestne svetnike so poleg Soviča in podžupanje Alenke Iskra še nekdanji poslanec DZ Franc Trček ter nekdanja mestna svetnika Bojan Horvat in Tone Gačnik.

Kdo bo še kandidiral v Mariboru?

Kandidaturo za mariborskega župana oziroma županjo so doslej že uradno napovedali mestni svetnik Stranke mladih – Zelenih Evrope Igor Jurišič, nekdanja poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik kot kandidatka mestne Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti (LPR), nekdanji direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Vojko Flis kot kandidat Gibanja Svoboda ter poslanec Dejan Kaloh kot kandidat SDS. Sedanji župan Arsenovič je danes vložil kandidaturo z zbranimi podpisi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!