SD v boj za mariborsko župansko mesto pošilja nekdanjega TV-voditelja

Slovenija 12. Okt 202214:10 1 komentar
Maribor
PROFIMEDIA

Za stranko SD se bo za županski položaj v Mariboru potegoval Boštjan Klun. Županskega kandidata so iskali po tem, ko se je kljub pogovorom z omenjeno stranko Vojko Flis odločil, da bo kandidiral pod okriljem Gibanja Svoboda.

Socialni demokrati (SD) so našli kandidata, ki se bo v Mariboru potegoval za županski položaj. Kot je prvi poročal Večer, bo to komunikator in svetovalec Boštjan Klun. Informacijo so za N1 potrdili v SD in dodali, da so Kluna kontaktirali, ker so ocenili, da je izmed vseh drugih možnih kandidatov prav on najboljši. Kandidata naj bi uradno predstavili v petek.

Kot smo poročali, so se v stranki o kandidaturi dalj časa pogovarjali z nekdanjim direktorjem mariborskega UKC Vojkom Flisom, a so novega kandidata morali poiskati, ker se je Flis odločil, da za mariborskega župana kandidira pod okriljem Gibanja Svoboda. Ob predstavitvi kandidature je predsednik največje parlamentarne stranke Robert Golob povedal, da je bila odločitev, da nastopi na listi Gibanja Svoboda, izključno Flisova.

Županski kandidat SD je sicer kot svetovalec za odnose z javnostmi že sodeloval v številnih predvolilnih kampanjah, v SD pa naj bi bil sprva predviden za komunikatorja v kampanji Vojka Flisa, še piše Večer. Klun sicer ni član stranke SD, vendar kot poroča Večer, namerava vanjo vstopiti. Širšemu krogu javnosti je sicer Klun še vedno najbolj znan kot televizijski voditelj, saj je pred leti vodil oddaji E+ in Polnočni klub.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje