Kdo bo v državnem zboru nadomestil Roberta Goloba

Slovenija 25. Maj 202215:59 > 19:01 0 komentarjev
Robert Golob
Borut Živulović/BOBO

Novoizvoljene poslance, ki bodo prevzeli ministrska mesta, bodo v državnem zboru zamenjali nadomestni poslanci. Namesto Roberta Goloba bo v državni zbor prišel župan Borovnice Bojan Čebela. Tanjo Fajon, prihodnjo ministrico za zunanje zadeve pa bo nadomestil igralec in voditelj Jonas Žnideršič. Kateri nadomestni poslanci bodo še prišli v državni zbor?

Ker se bodo nekateri novoizvoljeni poslanci preselili v vlado Roberta Goloba, jih bodo v državnem zboru zamenjali nadomestni poslanci.

Najverjetnejšega predsednika vlade Roberta Goloba bo na poslanskem mestu zamenjal župan Borovnice Bojan Čebela. To se bo zgodilo že po potrditvi Goloba za mandatarja. Mateja Arčona, nekdanjega župana Nove Gorice in prihodnjega ministra brez resorja za Slovence v zamejstvu in po svetu, bi v državnem zboru zamenjal Danijel Bešič Loredan, a ker je Bešič Loredan kandidat za ministra za zdravje, bo nadomestni poslanec postal nekdanji televizijski novinar Aleksander Prosen Kralj.

Namesto Tanje Fajon, ki je kandidatka za ministrico za zunanje in evropske zadeve, bo v parlament prišel igralec in voditelj Jonas Žnidaršič. V državni zbor se je uvrstil tudi Matjaž Han, ki je kandidat za gospodarskega ministra. Njegovo poslansko mesto bo zasedel Soniboj Knežak, ki je bil poslanec že v prejšnjem sklicu parlamenta.

Koordinatorja Levice Luko Mesca, ki je kandidat za ministra za solidarno prihodnost, bi sicer morala zamenjati Asta Vrečko, a ker je kandidatka za ministrico za kulturo, bo njen nadomestni poslanec postal Dan Juvan. 

Preberite tudi članek Kdo so novi poslanci: objavljamo seznam.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!