Kdo se je prijavil na ponovljeni razpis za direktorje RTVS?

Slovenija 27. Sep 202314:35
RTV Slovenij a
RTV Slovenija (Foto: Žiga Živulovič jr. /BOBO)

Aktivi novinarjev Radia Slovenija, Informativnega programa TV Slovenija in MMC so kandidate za direktorska mesta na televiziji, radiu in digitalnih vsebinah pozvali, naj v luči transparentnosti javno objavijo svoje kandidature oziroma programe delovanja na mestih, za katera so se prijavili. Opolnoči se je rok za prijavo sicer iztekel.

Opolnoči se je iztekel rok za prijavo na ponovljene razpise za direktorje radia, televizije in digitalnih vsebin na RTV Slovenija (RTVS). Kot smo poročali, je javni zavod razpisni postopek ponovil, saj so bile prijave za direktorska mesta, ki so prispele, nepopolne.

Po informacijah Večera so se na ponovljeni razpis spet prijavili Ksenija Horvat, ki se poteguje za direktorski položaj na Televiziji (TV) Slovenija, Mirko Štular, ki se poteguje za vodenje javnega radia, in Kaja Jakopič, ki se poteguje za položaj direktorice digitalnih vsebin. Po neuradnih informacijah Večera naj bi se za direktorico Radia Slovenija znova prijavila Darja Groznik, medtem ko Natalija Gorščak, ki se je v prvem krogu prijavila za direktorico digitalnih vsebin, po poročanju medija prijave tokrat ni oddala. 

Aktivi pozivajo k transparentnosti

Aktiv novinarjev Radia Slovenija, Aktiv novinarjev Informativnega programa TV Slovenija in Aktiv MMC so kandidate in kandidatke za direktorska mesta na televiziji, radiu in digitalnih vsebinah sicer pozvali, naj v luči transparentnosti javno objavijo svoje kandidature oziroma programe in vizije delovanja na mestih, za katera so se prijavili.

Poziv sledi izjavi Uprave RTV Slovenija, ki je na poziv po javni objavi programov kandidatov odgovorila, “da te pravice nima oziroma da mora vsak kandidat to posebej dovoliti”.

“Če gradimo boljšo, drugačno in sodobno radiotelevizijo, moramo spodbujati k čim večji transparentnosti postopkov na javnem zavodu RTV Slovenija, še posebej na položajih, ki so tako pomembni za izvajanje programskih vsebin. Tako boste z objavo svojih programov pripomogli tudi k večjemu zaupanju javnosti v vaše delo v prihodnosti,” so zapisali predstavniki treh aktivov.