Ponovljen razpis za direktorje RTVS, Gorščak ni bila izbrana za vodenje MMC

Slovenija 14. Sep 202314:15 0 komentarjev
RTV Slovenij a
RTV Slovenija (Foto: Žiga Živulovič jr. /BOBO)

Potem ko smo včeraj razkrili, da naj bi bile prijave, ki so prispele za direktorska mesta na RTV Slovenija, nepopolne, je javni zavod RTVS ponovil razpisni postopek za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin. Med vsemi prispelimi prijavami je bila popolna le ena, in sicer prijava nekdanje direktorice TVS Natalije Gorščak za mesto direktorice digitalnih vsebin, ki pa, kot nam je povedala danes, za vodenje MMC ni bila izbrana.

Javni zavod Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je po poročanju Radia Slovenija in portala MMC ponovil razpisni postopek za direktorje televizije, radia in digitalnih vsebin. Po neuradnih informacijah je razpisna komisija namreč ugotovila, da je več prijavljenih kandidatov oddalo nepopolne prijave, o čemer smo poročali včeraj. Rok za prijavo na razpis poteče 26. septembra.

Iz službe za komuniciranje RTVS so sporočili, da se uprava ne vpleta v delo razpisne komisije, saj je ta pri svojem delu samostojna.

Kot smo že pisali, je na razpis za direktorja Televizije Slovenija (TVS) sicer prispelo šest prijav, za direktorja Radia Slovenija štiri, za mesto direktorja za digitalne vsebine pa so se prijavili trije kandidati.

Razpisna komisija je prijave za mesta direktorjev na RTVS odpirala v torek, ob tem pa naj bi se zgodil birokratski zaplet glede potrdila o izobrazbi. Med razpisnimi pogoji naj bi bilo namreč zapisano, da mora biti to originalno ali pa ustrezno overjeno. Prijavljeni iz vrst zaposlenih pa naj bi sklepali, tudi na osnovi nekaterih informacij z RTVS, da zadošča že kopija diplome, ki jo imajo vloženo v personalni mapi. A naj bi razpisna komisija očitno mislila drugače.

Gorščak ni bila izbrana za vodenje MMC

Tako je bila med vsemi prispelimi prijavami popolna zgolj ena, in sicer prijava nekdanje direktorice TVS Natalije Gorščak, ki pa je tokrat kandidirala za direktorico digitalnih vsebin. Gorščak je za N1 danes dejala, da jo je uprava včeraj poklicala na pogovor, na katerem je predstavila svoj program, danes pa so ji iz kadrovske službe RTVS sporočili, da ni bila izbrana za vodjo MMC. Gorščak se na odločitev uprave ne namerava pritožiti, dejala nam je, da ima uprava pravico izbrati svojega kandidata. Je pa prepričana, da je pripravila zelo dober program in da ustreza razpisnim pogojem.

Natalija Gorščak
Natalija Gorščak. Foto: Žiga Živulovič jr./BOBO

Za zdaj je znano, da sta se na razpis za direktorja Radia Slovenija prijavila zdajšnji v. d. direktorja Radia Slovenija Mirko Štular ter radijska novinarka in nekdanja urednica Darja Groznik. Televizijska novinarka in voditeljica Ksenija Horvat se je prijavila za mesto direktorice TVS, za direktorico digitalnih vsebin pa poleg Gorščak kandidira še aktualna v. d. vodje spletnega portala Multimedijskega centra (MMC) Kaja Jakopič. Po naših informacijah naj se v tekmo za kar vsa tri direktorska mesta podal tudi nekdanji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough.

Vsi direktorski mandati so štiriletni.

Direktorja radia in televizije iščejo po tem, ko je prejšnjima mandat prenehal z uveljavitvijo novele zakona o RTVS, ki je predvidela spremenjen način upravljanja zavoda. Novela je na novo predvidela tudi imenovanje direktorja digitalnih vsebin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!