Ker se gradnja zamika, Korošci znova na nogah

Slovenija 07. Nov 202214:51 2 komentarja
tretja razvojna os
YouTube/PNZ

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je pred dvema letoma napovedala zaključek delovanja, saj se je takrat gradnja hitre ceste proti Koroški začela. Sedaj pa so glavni akterji iniciative napovedali obuditev delovanja. Po besedah predstavnika iniciative Aljaža Verhovnika je razlog za to v napovedani novelaciji časovnih rokov zaradi zamikov pri gradbenih delih.

Mladinska iniciativa za 3. razvojno os je po dveh letih premora napovedala ponovno aktivacijo. Iniciativa po novem deluje pod imenom Iniciativa hoč’mo cesto! “Razlog za ponovno vzpostavitev iniciative je napočil prejšnji teden, ko je v Ljubljani, po kar enem letu potekala koordinacija za spremljanje gradnje tretje razvojne osi. Tam je bila napovedana novelacija časovnice izgradnje tretje razvojne osi zaradi zamikov, ki bodo pojasnjeni do decembra letos, so sporočili z Darsa, ki za državo gradi projekt tretje razvojne osi,” je v sporočilu za javnost zapisal predstavnik iniciative Aljaž Verhovnik.

Verhovnik med drugim ugotavlja, da so aktivnosti spremljanja projekta tretje razvojne osi v zadnjih dveh letih, ko je iniciativa najavila status “opazovalke”, potekale naprej, vendar ne tako intenzivno.

Iniciativa je za v prihodnje napovedala več aktivnosti, med drugim bo vzpostavila prenovljeni portal www.hocmocesto.si, kjer bodo na voljo informacije o projektu tretje razvojne osi. Poleg tega iniciativa pričakuje, da bo monitoring v obliki srečanj koordinacije potekal pogosteje oz. vsaj na dva meseca. Iniciativa bo pripravila tudi nov semafor za spremljanje novelirane časovnice uresničevanja projekta gradnje tretje razvojne osi.

Vprašanja v zvezi z dinamiko gradnje hitre ceste proti Koroški je na ministra za infrastrukturo Bojana Kumra in družbo Dars naslovil tudi koroški poslanec in vodja poslanske skupine SD Jani Prednik. Med drugim od pristojnih pričakuje podatke o trenutnem poteku gradnje in natančen časovni načrt gradnje severnega dela tretje razvojne osi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje