Kljub obsežnosti požara na Krasu v bolnišnici obravnavajo zgolj lažje poškodbe

Slovenija 24. Jul 202215:57 0 komentarjev
Požar na Krasu
PROFIMEDIA

Na vse, ki pomagajo pri intervenciji na Krasu, prežijo številne nevarnosti. Poleg ognja so zelo nevarni gost dim, izjemna vročina ter neeksplodirana ubojna sredstva iz prve svetovne vojne, ki so posejana praktično po celem Krasu. K sreči novic o težjih poškodbah med udeleženimi ni.

Kljub obsežnosti požara na Krasu in številnim nevarnostim, ki prežijo na gasilce, prostovoljce in vse udeležene, novic o težjih poškodbah k sreči ni. Kot so sporočili iz bolnišnice v Šempetru pri Gorici, so v soboto v povezavi s požarom obravnavali pet ljudi. Zaradi lažjih poškodb so oskrbeli enega gasilca in dva prostovoljca, ki sta pomagala v gozdu. Zaradi toplotnega udara so oskrbeli gozdarja, še enega človeka pa so obravnavali zaradi lažje poškodbe, ki jo je utrpel med prometno nezgodo. Kot so še sporočili iz šempetrske bolnišnice, so vse že odpustili.

Tudi v preteklih dneh v bolnišnici niso obravnavali večjega števila ljudi. Pomoč so pri njih poiskali pretežno gasilci in pripadniki civilne zaščite, ki so jih oskrbeli zaradi vdihavanja dima, zastrupitve z ogljikovim monoksidom ter lažjih poškodb in opeklin.

Tudi vodja intervencije Simon Vendramin je dejal, da med ekipami na terenu na srečo večjih poškodb ni bilo. “Moramo se zavedati, da smo delovali na območju, kjer je veliko neeksplodiranih ubojnih sredstev, kar bi lahko predstavljalo veliko nevarnost,” je dejal. Navedel je, da so med gasilci zabeležili nekaj manjših poškodb, predvsem slabosti zaradi vročine in žuljev. “Bila je tudi ena ureznina pri sečnji gozdov, to pa je tudi vse, kar je bilo poškodb,” je opisal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!