Kljub reševalnemu pasu so intervencijske službe obstale na pomurski avtocesti

Slovenija 17. Jan 202419:08 3 komentarji
Kljub reševalnemu pasu so reševalne službe obstale. Foto: Zajem zaslona/Zavod Reševalni pas/X

Na pomurski avtocesti je v prometni nesreči umrl voznik tovornjaka. Zavod Reševalni pas je opozoril na nove težave, ki so nastale po prometni nesreči. Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a so kljub temu reševalna vozila obstala.

Na pomurski avtocesti se je danes zgodila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik tovornjaka.

Zavod Reševalni pas je opozoril na nove težave, ki so nastale po prometni nesreči. “Pretresljivo je videti intervencijske službe, ko obstanejo v zastoju. Takole je danes obstal konvoj, ki je hitel proti trčenju na pomurski ‘avtocesti’. Ta si tega naziva ne zasluži,” so ostro zapisali na družbenem omrežju X.

Vozniki so sicer ustvarili reševalni pas, a so kljub temu reševalna vozila obstala. Pomurska avtocesta po večini trase ni opremljena z odstavnimi pasovi oziroma so ti preozki, zato so vozila, širša od dveh metrov, ovirala vožnjo reševalcev in gasilcev. 

“Dokler avtocesta ni razširjena oziroma ne velja prepoved prehitevanja za širše od dveh metrov, voznike prosimo, da v tovrstnih primerih zastoja ustvarijo “cik cak” pas – predvsem, če vidijo, da so vzporedno z njimi tovornjaki oziroma druga širša vozila,” so pozvali v Reševalnem pasu.

Reševalni pas
Foto: Zavod Reševalni Pas/X

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje