Ko so videli, kako hudo je, so se odločili, da jim avto kar podarijo (VIDEO)

Slovenija 10. Avg 202310:05 0 komentarjev

Ob grozi in obupu ob tem, ko so številni ostali brez vsega, je Slovenija te dni polna tudi lepih zgodb o solidarnosti. Potem ko je družina iz Mengša ostala brez doma in avtomobila, jim je avtomobil z dvema otroškima sedežema posodila družina iz Primorske. Ko so videli, kako hudo je, pa so se odločili, da jim avtomobil kar podarijo.

V neposredni bližini mengeškega vrtca, iz katerega so morali evakuirati otroke, je voda povsem zalila tudi več objektov.

Ana Hočevar nam s solzami v očeh pripoveduje, kako je s 4-letnim sinom in 4-mesečnim dojenčkom v zgornjem nadstropju hiše, kjer živi, čakala, da voda upade. “Bilo je grozno, sina je še danes zelo strah, ne upa si pod tuš,” pravi. Klet jim je popolnoma zalilo, v pritličju je bilo 1,2 metra vode. Med drugim so ostali brez obeh avtomobilov in otroškega vozička.

Poplavljen je bil tudi njen lokal Hugo Bar. Voda je segala do šanka.

Popolnoma je zalilo tudi spodnje nadstropje njihovih sosedov. “Zjutraj je nekdo začel zvoniti, da nas je prebudil, in povedal, da poplavlja. Nič nismo mogli, voda je bila do vrha. Stanovanje smo letos povsem obnovili in na novo opremili. Uničeno je vse, nič nismo mogli rešiti, vključno z vso hrano iz hladilnikov in zamrzovalnih skrinj,” opisuje Slobodan Jovanovič. Družini je zalilo tudi oba avtomobila. “Oba sta za na smetišče,” pravi.

Toda v teh težkih trenutkih so dobili pomoč. Družina iz Nove Gorice jim je pripeljala avto z dvema otroškima sedežema. Nameravali so jim ga začasno posoditi. “Ko so prišli in videli, kakšno je stanje pri nas, pa so rekli, da gremo še ta teden naredit prepis, da nam bodo avto podarili. Pomoč prihaja od vsepovsod,” pravi hvaležno.

Več v videu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!