Kočevski župan Vladimir Prebilič naj bi se podal v tekmo za predsednika države

Slovenija 18. Maj 202220:49 > 21:12 0 komentarjev
Vladimir Prebilič
Žiga Živulović jr./BOBO

Po informacijah N1 se namerava kočevski župan Vladimir Prebilič podati v tekmo za predsednika države. Pri tej odločitvi ga podpira klub neodvisnih županj in županov, kandidiral pa naj bi s podpisi volilcev.

Medtem ko so bile v preteklih mesecih v ospredju priprave na državnozborske volitve in se o kandidatih za jesenske predsedniške volitve ni prav veliko razmišljalo, je mogoče v prihodnjih tednih pričakovati pospešeno iskanje kandidatov za naslednika Boruta Pahorja.

Po naših informacijah se namerava v predsedniško tekmo podati kočevski župan Vladimir Prebilič. Kandidiral naj bi s podpisi volilcev, za njegovo kandidaturo pa naj bi stal klub neodvisnih županj in županov. Prebilič nam kandidature danes sicer (še) ni dokončno potrdil, bi bilo pa po njegovih navedbah dobro, da bi bil med kandidati tudi kdo, ki ne prihaja iz strankarskih vrst.

Prebilič je doktoriral na področju obramboslovja, ob funkciji nepoklicnega župana pa opravlja delo izrednega profesorja na FDV. Na čelu kočevske občine je že tretji mandat. Klub neodvisnih županj in županov, ki podpira Prebiličevo kandidaturo, so ustanovili januarja letos.

Najprej so razmišljali, da bi se podali na državnozborske volitve, a se za to niso odločili. So pa napovedali, da se bodo aktivno vključili v predsedniške in lokalne volitve. Na naše vprašanje, ali se vidi tudi v tekmi za naslednika Boruta Pahorja, je Prebilič januarja letos odgovoril, da bi bil pred morebitno takšno odločitvijo potreben temeljit razmislek, da pa bi to lahko bila zanimiva zgodba.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!