Koga bolj poznate: predsedniške kandidate ali slovenske zvezdnike? (VIDEO)

Kako prepoznavni so predsedniški kandidati? Sploh če ob njihovo fotografijo postavimo še fotografijo slovenskega zvezdnika. Preverili smo v praksi, s preprostim vprašanjem: kdo so osebe na fotografijah. Koliko pravilnih odgovorov smo dobili?

S fotografijami predsedniških kandidatov in znanih Slovencev smo preverjali znanje naključnih mimoidočih. “Ta je politik,” je bila rdeča nit odgovorov. Sogovorniki so namreč hitro ugotovili, da jim na eni strani kažemo politike, nekateri so vedeli tudi, da gre za predsedniške kandidate, a konkretna imena so šla težje z jezika. Vsakemu predsedniškemu kandidatu smo dodali še slovenskega zvezdnika – takšnega, ki ga redno lahko vidimo v revijah, oziroma takšnega, ki ima na družbenih omrežjih relativno veliko sledilcev. Padali so različni odgovori – od tega, da bi bil lahko eden od predsedniških kandidatov televizijski voditelj, do tega, da bi bila lahko vplivnica političarka.

V zgornjem videu preverite, koliko predsedniških kandidatov in koliko slovenskih zvezdnikov so prepoznali naši sogovorniki. 

*Pri podeljevanju točk smo v nekaterih primerih popustljivi in velikodušni, saj gre vendarle le za zabaven test.

V spodnjem kvizu se lahko preizkusite tudi vi

Loading...

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje