Koliko znaša globa za Miki Miško za volanom?

Slovenija 09. Feb 202414:20 1 komentar
Miki Miška
Foto: PROFIMEDIA

V teh dneh se je začelo pustno obdobje, ki ga spremljajo prireditve in druženja. Policisti opozarjajo, da vozniki med vožnjo ne smejo nositi pustnih mask.

Zakon o pravilih cestnega prometa predpisuje, da se mora voznik med vožnjo vzdržati vseh ravnanj, ki bi zmanjševala njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila. Sem sodijo tudi pustne maske, lasulje, kostumi in podobno. Predpisana globa za kršitev omenjenega člena je 250 evrov in tri kazenske točke (oziroma 120 evrov za kandidata v avtošoli).

Policija ob tem voznikom svetuje tudi, naj prilagodijo hitrost veljavnim omejitvam in razmeram na cestah, ki bodo po napovedih v naslednjih dneh mokre in spolzke. Pri nenadnem zaviranju ali prometni nesreči lahko namreč različni pripomočki (deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti), ki so v kabini, poškodujejo voznika in potnike v vozilu, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila.

Če vozite, prav tako ne uživajte alkohola ali drugih psihoaktivnih snovi in zdravil, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo. “Tistim pa, ki boste uživali alkoholne pijače, svetujemo, da poskrbite za druge, primernejše oblike prevoza,” svetujejo policisti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje