Konec tedna 30 stopinj Celzija, vabi tudi morje

Slovenija 18. Maj 202213:36 > 13:49 0 komentarjev
Skok v morje
Alen Milavec/BOBO

Že pretekli konec tedna so dnevni izletniki in domačini na slovenski obali lahko v morje brez strahu pomočili noge ali pa celo zaplavali. V prihodnjih dneh bo to samo še lažje, saj ima morje 20 stopinj Celzija, tudi temperature bodo prav poletne.

Čeprav danes temperature ne bodo presegle 23 stopinj Celzija – z izjemo Primorske, kjer bo okoli 27 stopinj Celzija – lahko v naslednjih dneh znova pričakujemo pravo poletje. Že v četrtek bo za nekaj stopinj topleje kot danes, v petek pa bodo termometri znova kazali 30.

Obeti kažejo, da bodo v soboto temperature marsikje tudi nad 30 stopinj Celzija, popoldan se sicer lahko pojavijo nevihte. Tudi v nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo sončno vreme z občasnimi popoldanskimi nevihtami, bo pa malo manj vroče kot v soboto.

Težav z ohlajanjem s skokom v morje torej ne bi smeli imeti, saj ima Jadransko morje po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) že danes 20 stopinj Celzija. Blejsko jezero ima dve stopinji manj, Bohinjsko jezero pa je s 16 precej sveže.

Kljub temu bo nekatere pred brezskrbnim skokom v vodo morda ustavilo cvetenje morja, ki na prvi pogled daje vtis umazane vode. Na Nacionalnem inštitutu za biologijo so pojasnili, za kakšen pojav gre. Cveti tako na Obali kot ob Bohinjskem in Blejskem jezeru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!