Konec tedna bo ponekod snežilo tudi do nižin

Slovenija 18. Nov 202211:15 2 komentarja
sneg, zima
PROFIMEDIA

V soboto in nedeljo bo Slovenijo zajel hladnejši zrak, v delu države pa bo v nedeljo snežilo. Napovedi Agencije RS za okolje kažejo, da se bodo lahko snega ponekod veselili tudi po nižinah.

Konec tedna se bo po državi ohladilo, v nedeljo pa lahko tudi po nižinah pričakujemo prvi sneg. Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bodo v noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj padavine zajele večino države, meja sneženja pa se bo spuščala. Kot je za N1 dejal meteorolog z Arsa Blaž Šter, bo meja sneženja najnižja na jugovzhodu države. “Na Notranjskem in Kočevskem bo lahko snežilo tudi na nadmorski višini okoli 500 metrov, ponekod lahko tudi niže,” je dejal.

Šter je ob tem opozoril, da bo količina zapadlega snega majhna, saj sneženje ne bo intenzivno. Kot je dodal, bodo temperature po nižinah na jugovzhodu med sneženjem malo nad ničlo. “Bo pa na višji nadmorski višini seveda sneženja več zaradi nižjih temperatur,” je dodal. Padavine bodo dopoldne ponehale, najpozneje prav v jugovzhodni Sloveniji. Padavinam se bodo v soboto in nedeljo popolnoma izognili na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja.

Prihaja hladnejše vreme

Sobotno jutro bo po dosedanjih napovedih hladno. Kot je dejal meteorolog Šter, jutranje temperature ne bodo globoko pod lediščem, v večjem delu Slovenije se bodo gibale od 0 do 5 stopinj Celzija. V alpskih dolinah in mraziščih Notranjske pa se bodo temperature spustile tudi pod ledišče. Nedeljsko jutro zaradi oblačnosti ne bo tako hladno.

Vendar se bo ohladitev najbolj poznala pri dnevnih temperaturah. Kot je napovedal Šter, dnevne temperature ne bodo več dosegale 10 stopinj Celzija in več, ampak se bodo v nedeljo zadrževale pri 5 stopinjah Celzija. Topleje bo le na Primorskem.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje