Konec tedna padli novi mejniki: februarska jutra so bila rekordno topla

Slovenija 11. Feb 202421:15 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Če se vam je ta konec tedna zjutraj zdelo, da je zelo toplo, vas občutek ni varal. To so pokazale tudi meritve agencije za okolje. V nekaterih krajih so namreč padli februarski temperaturni rekordi.

Te dni je bilo precej toplo za ta letni čas. Temperature zjutraj po državi niso padle pod 0 stopinj Celzija, ravno obratno – bile so precej višje. Da so bile jutranje temperature te dni neobičajno visoke, so pokazale tudi meritve agencije za okolje.

V petek in soboto, 9. in 10. februarja, so na agenciji za okolje izmerili nekaj najvišjih minimalnih vrednosti v mesecu februarju do sedaj.

Na Ptuju so izmerili 11,5 stopinje Celzija (doslej je bila najvišja minimalna vrednost februarja 9,8 stopinje), v Rogaški Slatini 10,9 (10,5), Slovenskih Konjicah 10,8 (9,9), Kubedu 10,2 (10,2), Mariboru 10 (9,8) in v Bovcu, kjer je bila najvišja minimalna vrednost do zdaj 6,7 stopinje, je termometer v soboto pokazal 7 stopinj Celzija.

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

V ponedeljek bo še pretežno oblačno, rahel dež bo dopoldne povsod ponehal. Na Primorskem bo prehodno zapihala šibka burja.

Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Goriškem in ob morju do 14 stopinj Celzija. V torek, sredo in četrtek bo precej jasno z nekaj jutranje megle po nižinah. V četrtek bo razmeroma sončno z nekaj jutranje megle. Jutranje temperature bodo malo pod ničlo, najvišje dnevne pa povečini od 10 do 15 stopinj Celzija. Od petka do torka bo zmerno do pretežno oblačno, več jasnine bo na Primorskem. Verjetnost rahlega dežja bo povečana predvsem v soboto in v noči na torek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!