Konec tedna se bo začela obnova severne ljubljanske obvoznice

Slovenija 29. Jul 202216:05 > 16:06 0 komentarjev
Gneča
Žiga Živulović jr./BOBO

Dars začenja celostno obnovo odseka severne ljubljanske obvoznice med razcepom Zadobrova in Novimi Jaršami. Že ta vikend bodo stekla dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, zaradi česar bo teden dni oviran promet na območju razcepa Zadobrova, ko se bo začela obnova, pa bo promet tekel po zožanih pasovih.

Kot so sporočili iz Darsa, bodo že ta konec tedna stekla dela na prestavitvi portala elektronskega cestninjenja, kar predstavlja uvod v celotno obnovo severne ljubljanske obvoznice med razcepom Zadobrova in priključkom Šmartinska cesta ter dela odseka med priključkom Šmartinska cesta in krožiščem Tomačevo, ki bo potekala v več fazah.

Od sobote do petka, 5. avgusta, bo tako oviran promet na območju razcepa Zadobrova. Sledi naslednja faza del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra, ko bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Po navedbah Darsa bodo dela letos potekala predvidoma do začetka zimske sezone, čez zimo bodo zapore odstranjene, tako da bodo dela pod zaporami cestišča znova stekla z aprilom in se v celoti zaključila do začetka julija 2023.

Za celostno rekonstrukcijo cestnega telesa na severni ljubljanski obvoznici med Zadobrovo in Novimi Jaršami je bila na javnem razpisu izbrana ekonomsko najugodnejša ponudba izvajalcev v skupnem nastopu Mapri Proasfalt, Remont in Remont NG. Pogodbena vrednost znaša 18,9 milijona evrov brez DDV, rok izvedbe pa je 180 dni.

Dars sicer v sofinanciranju z Mestno občino Ljubljana (Mol) od začetka lanskega oktobra izvaja rekonstrukcijo priključka Leskoškove ceste na hitro cesto. Pogodba z izbranim izvajalcem v skupnem nastopu Mapri Proasfalt, Markomark Nival in Remont je bila sklenjena v vrednosti 9,3 milijona evrov brez DDV (delež Darsa znaša 7,6 milijona evrov, delež Mola pa 1,7 milijona evrov). Rok izvedbe je 14 mesecev, to je do začetka decembra letos.

Trenutno sta na priključku Leskoškova zaprta izvoz s severne obvoznice v smeri proti Tomačevemu in uvoz na hitro cesto v smeri proti Zadobrovi, zaprta je tudi servisna cesta ter del Leskoškove ceste jug in zahod. Dela potekajo na severni in južni strani na objektih in na voziščih. Uvoz na severno ljubljansko obvoznico v smeri Zadobrove in Leskoškova cesta jug bosta odprta predvidoma sredi septembra, so še navedli na Darsu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!