Košarkarji zbodli Špance: “Danes bomo spet malo kartali”

Slovenija 29. Jul 202114:46 1 komentar
Slovenski košarkarji
REUTERS/Brian Snyder

Po uvodni tekmi slovenske košarkarske reprezentance na olimpijskih igrah so fantje zmago upravičeno proslavili. Ta posnetek je zaokrožil na družbenih omrežjih, španska košarkarica Cristina Ouviña, ki ga je objavila, pa je bila zaradi tega tarča številnih kritik. Edo Murić in Klemen Prepelič pa sta danes pred nedeljsko tekmo s Španijo nasprotnike še malo zbodla.

Estonskega novinarja je na tiskovni konferenci po tekmi slovenske košarkarske reprezentance z Japonsko, po kateri so se uvrstili v četrtfinale, zanimalo, če so naši reprezentanti kršili pravila, ko so po tekmi z Argentino pili alkohol in kartali.

Ta posnetek je zaokrožil po družbenih omrežjih, delila pa ga je španska košarkarska reprezentantka Cristina Ouviña, ki se je za to po številnih odzivih v Instagram objavi tudi opravičila. Profil je nato zaklenila, video pa je kmalu po objavi izbrisala.

Selektor reprezentance Aleksander Sekulić je bil v odgovoru na vprašanje estonskega novinarja kratek in jedrnat: po njegovem mnenju košarkarji niso kršili pravil.

Sledilo je še vprašanje, če so Španci to zakuhali namenoma, da bi vnesli malo nemira v reprezentanco. “Temu ne posvečajte preveč pozornosti. Ne vem, kaj je bil namen tega in mi ni mar. Mene zanima samo to, kako funkcioniramo kot moštvo, da zaradi tega nimamo težav in da je kemija v moštvu odlična,” je še dejal Sekulić. “Slovenijo na teh igrah zanimajo zmage,” je poudaril.

Slovenska reprezentanta zbodla Špance

V izjavi po tekmi z Japonsko, ki so jo naši košarkarji prepričljivo dobili, sta se na račun dogajanja pošalila kapetan reprezentance Edo Murić in Klemen Prepelič. “Danes bomo videli, kako in kaj, verjetno bomo spet malo kartali,” je dejal Murić, potem pa sta oba bruhnila v smeh.

“Komaj čakamo Špance. Treba je čim prej pozabiti in za nas je ta tekma finale,” je v bolj resnem tonu povedal kapetan. Tekma s Španijo bo na sporedu sicer v nedeljo ob 10.20 po našem času.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje