Prva snežna pošiljka to sezono. Kje vse sneži?

Slovenija 15. Okt 202313:02 > 18:13 3 komentarji
Vršič
Arso

S prvo občutnejšo ohladitvijo je nekatere višje predele rahlo pobelil sneg. Med drugim je tanka plast na Kredarici, pa tudi Zelenici, Vršiču in Voglu.

Dočakali smo letnemu času primerno ohladitev, ki je v visokogorje prinesla tudi tanko plast snega. Meja sneženja se je po navedbah agencije za okolje in prostor (Arso) spustila do nadmorske višine okoli 1.400 metrov.

Sneg je med drugim rahlo pobelil našo najvišje ležečo meteorološko postajo na Kredarici. Tam so okrog poldneva namerili približno eno stopinjo Celzija pod ničlo.

Po podatkih Arsa je približno centimeter snega tudi na Zelenici, Vršiču in Voglu. Nekaj snežink je padlo tudi na Rogli. Kot je mogoče razbrati s spletnih kamer, je sneg nekoliko pobelil zelenico, malo snega pa je tudi na krošnjah smrek.

Rogla
Spletna kamera Rogla

Kot smo poročali, je meteorologinja agencije za okolje Veronika Hladnik Zakotnik za N1 že v soboto napovedala, da bo visokogorje dobilo okrog 10 ali 20 centimetrov snega, medtem ko bo sredogorje zgolj pobelilo. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje