Na Triglavski severni steni poškodovanih ni bilo, helikopter poletel še dvakrat

Črna kronika 03. Jul 202110:39 > 20:25 0 komentarjev
pu kranj
Stane Klemenc/BOBO

Na Slovenski smeri Triglavske severne stene, kjer je bila danes sprožena iskalna akcija, reševalci poškodovancev niso našli. Helikopter je poletel še dvakrat in rešil lažje poškodovana planinca. Policisti so pozvali k previdnosti, uporabi ustrezne opreme in odgovornosti.

Na Triglavski severni steni gorski reševalci niso našli poškodovanih oseb, so sporočili s policije. Zjutraj sta helikopterska ekipa za reševanje v gorah in Gorska reševalna služba Mojstrana preverjali domnevne klice na pomoč neznane osebe v Slovenski smeri Triglavske severne stene, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Intervencija je bila sprožena danes ob 7. uri zjutraj, ko je prijavitelj sporočil, da je slišal krike človeka, ki je vpil zaradi poškodb roke.

Danes ob 7:00 prijava klica na pomoč v ?️?‍♂️Slovenski smeri Severne Triglavske stene (domnevno). Nekdo naj bi vpil…

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Saturday, July 3, 2021

Helikopter danes poletel še dvakrat

Okoli desete ure so reševalci poleteli na Krnska jezera, kjer so pomagali lažje poškodovanemu planincu. Pri vzponu proti Planinskemu domu pri Krnskih jezerih je padel in si poškodoval glavo.

Sredi  popoldneva pa so reševali še tujega planinca, ki je na območju Viševnika v neustrezni obutvi zdrsnil in se lažje poškodoval. Ker gre za zelo strm in spolzek teren, je bil na meji večjega padca. Oba poškodovana planinca sta bila prepeljana v zdravstveno ustanovo.

Letimo in rešujemo, kot ekipa??? Severna Triglavska stena, Krnska jezera?, Viševnik. Od danes?#sos #pomagamo #sezonaVgorah Slovenska vojska/Slovenian Armed Forces Gorska Reševalna Zveza Slovenije

Posted by Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj on Saturday, July 3, 2021

V petek so na območju Prisojnika kranjskogorski gorski reševalci in vojaški helikopter reševali neustrezno opremljene tujce.

Ob tem na policiji opozarjajo, da je v zadnjem obdobju največ neustrezno opremljenih planincev tujcev. Pozvali so k previdnosti, uporabi ustrezne opreme in odgovornosti. Stanodajalce, ki oddajajo namestitve tujcem, pa so prosili, naj jih seznanijo z razmerami v sredogorju in visokogorju. “Gore niso ‘hribčki’, kamor bi šel v ‘supergah’,” so zapisali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!