Tragična nesreča v Krškem: policist v garderobi sprožil orožje, sodelavec umrl

Črna kronika 05. Dec 202209:51 > 13:56

Na Policijski postaji Krško se je zgodila tragična nesreča, v kateri je življenje izgubil 25-letni policist. "Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še bolj tragičen, ker je v njem umrl njegov prijatelj. Kaj je šlo narobe, ta trenutek ne moremo povedati," je ob tem povedal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Na Policijski postaji Krško se je zgodila nesreča, v kateri je umrl 25-letni policist, so zjutraj sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Direktor PU Novo mesto Janez Ogulin je bil o tragičnem dogodku, ki se je zgodil v garderobi Policijske postaje Krško, obveščen nekaj pred 6. uro zjutraj. “Po prvih informacijah smo ugotovili, da se je sprožilo strelno orožje in da je eden od policistov hudo ranjen,” je povedal.

Dodal je, da so skušali sodelavci ustreljenemu policistu pomagati, izvajali so različne postopke. “Prišli so reševalci in ves čas smo upali, da poškodbe niso tako hude in da se bo srečno končalo. Žal smo bili ob 7.12 obveščeni, da je naš sodelavec izgubil boj. Zaradi tega smo takoj stopili v stik s svojci, s katerimi smo se srečali v brežiški bolnišnici, in jim ponudili vso pomoč, ki jo lahko,” je še dodal.

Kot je še povedal Ogulin, policista nista bila domačina, prihajala sta z območja drugih policijskih uprav. Na novinarsko vprašanje, ali se je nesreča zgodila pri rokovanju z orožjem ali čiščenju, je direktor novomeške policije dejal, da to raziskuje specializirano državno tožilstvo. “Pomagamo, kolikor lahko. Podrobnosti ne poznamo. Interes policije je, da bomo izvedeli, kaj natančno je šlo narobe, da so nastale tako tragične posledice,” je dodal.

21-letni policist, ki naj bi ustrelil 25-letnega sodelavca, je v zdravniški oskrbi. Oba policista sta se Policijski postaji Krško pridružila 1. oktobra letos. Ogulin je ob tem dejal, da obstajajo verificirani programi, po katerih se urijo vsi policisti, preden pridejo na policijsko postajo. Tudi v okviru policijske uprave so programi, po katerih policisti ves čas upravljajo določene postopke, se urijo in izpopolnjujejo svoje znanje.

Direktor Policijske uprave Novo mesto je ob tem izrekel sožalje svojcem, prijateljem in sodelavcem na Policijski postaji Krško in Policijski upravi Novo mesto.

Lindav: Slovenska policija se je zavila v črnino

“Slovenska policija se je danes zjutraj zavila v črnino. Izgubili smo mladega policista na začetku svoje kariere. Zaradi vsega tega je organizacija v šoku. V življenju sem videl že marsikaj, mislil sem, da sem pripravljen na vse. Tak dogodek te ne more pustiti ravnodušnega,” pa je ob tem dejal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav.

Kot je dodal, v sklopu postopka sodelujejo s posebnim oddelkom specializiranega državnega tožilstva, sam pa je odredil strokovni nadzor nad izvajanjem določenih nalog na Policijski upravi Novo mesto.

Dogodek po njegovih besedah predstavlja šok za vodstvo, policijo in policiste. “Ne znamo si predstavljati in samo domnevamo lahko, kakšna čustva prevevajo svojce. Vemo, da so sodelavci potrti, skušamo jim pomagati po najboljših močeh,” je dodal.

“Nesrečni dogodek, ki ga je zagrešil mlad policist, je še toliko bolj tragičen, ker je v tem dogodku umrl njegov najboljši prijatelj. Kaj je šlo narobe, ta trenutek ne moremo povedati. Je pa dejstvo, da sta oba policista šla skozi usposabljanje, kot vsi policisti do zdaj,” je pojasnil.

“Globoko sočustvujemo s svojci in njim, prijateljem in sodelavcem nudimo vso psihološko pomoč. Stali jim bomo ob strani do zadnjega. Zavedamo se, da nobena beseda ne bo obudila tega mladega življenja, vendar smo prepričani, da lahko kot dobri ljudje veliko naredimo, da bo ta žalost manjša,” je še dejal Lindav.

Ob tej priliki je Lindav še enkrat izrazil “najgloblje sožaljem svojcem, prijateljem in vsem, ki so pokojnega policista poznali”. “Upam, se to nikoli več ne zgodi,” je zaključil.

Policija je zjutraj sprva napačno sporočila, da je bil umrli star 24 let.

Na ministrstvu za notranje zadeve pa so ob tem zapisali, da so “globoko pretreseni in prizadeti”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.