Kupujete klimo? Zveza potrošnikov organizira skupinski nakup

Slovenija 06. Dec 202210:44
klimatska naprava
PROFIMEDIA

Zveza potrošnikov Slovenije se po kampanji za nakup sušilnih strojev s toplotno črpalko podaja v skupinski nakup klimatskih naprav. V prvi fazi na spletni strani zbirajo nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov, v prvi polovici februarja pa bodo predstavili izbranega ponudnika in modele, ki bodo na voljo v skupinskem nakupu.

Zaradi vedno višjih poletnih temperatur se vedno več potrošnikov odloča za nakup klimatske naprave. Kakovostna klimatska naprava poleti zagotovi prijetno temperaturo v hiši ali stanovanju ter svež, bolj čist in ravno prav vlažen zrak. Pozno jeseni, ko še ni smiselno zagnati ogrevalnega sistema oziroma dokler zunaj temperatura ne pade pod 10 stopinj Celzija, pa lahko z njo prostore tudi učinkovito ogrevamo, ne da bi pri tem porabili preveč električne energije, so ob zagonu nove akcije zapisali na zvezi potrošnikov.

Zveza bo v okviru skupinskega nakupa za potrošnike pripravila ponudbo klimatske naprave z ločenima zunanjo in notranjo enoto z močjo 2,5 in 3,5 kilovata, ki se v gospodinjstvih najpogosteje uporabljajo.

V prvi fazi ZPS zbira nezavezujoče prijave zainteresiranih potrošnikov, in sicer na spletni strani skupinskinakupzps.si. V prvi polovici februarja bodo predstavili izbranega ponudnika in modele, ki bodo na voljo v skupinskem nakupu. Takrat bodo prijavljeni potrošniki prejeli tudi ponudbo skupinskega nakupa in se prosto odločili, ali bodo napravo kupili ali ne, so sporočili z ZPS.

Odločitev o nakupu bodo morali potrošniki sprejeti čim prej, saj ponudba velja do prodaje pogodbeno zagotovljenih količin oziroma najpozneje do konca marca 2023.

Na ZPS poudarjajo, da je uspeh skupinskega nakupa odvisen od interesa potrošnikov in ustreznega odziva ponudnikov. Opozarjajo tudi, da bo na voljo omejena količina klimatskih naprav, zato se lahko skupinski nakup naprav pri izbranih ponudnikih zaključi prej.

Tudi v tem skupinskem nakupu bodo v ponudbo uvrščene le tiste klimatske naprave, ki so na primerjalnem testu ZPS dosegle dovolj visoko oceno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.