Kužkom v Šiški nekdo nastavljal mesne vabe z žico

Črna kronika 26. Maj 202215:14 > 15:47 0 komentarjev
meso z žico
Facebook (Nastavljene vabe - piščančje meso z delčki žice)

Po družbenih omrežjih je zakrožila fotografija s pripisom, da so v Šiški v Ljubljani nastavljene mesne vabe z delčki žice, kar lahko resno škodi štirinožcem. Z ljubljanske policijske uprave so nam sporočili, da so "ugotovili identiteto osumljene osebe, zdaj nadaljujejo preverjanje okoliščin".

Pred nekaj dnevi je po družbenih omrežjih zakrožila fotografija z opozorilom. “V neposredni bližini Osnovne šole Valentina Vodnika (Ljubljana Šiška) je bila opažena starejša ženska, ki je odvrgla več kosov mesa z železnimi bodicami oziroma narezanimi kosi žic.” Pri delu so jo zasačili in prijavili policiji.

Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so potrdili, da so v ponedeljek prejeli obvestilo o dogodku, “kjer naj bi oseba na območju Šiške odvrgla predmete, ki so potencialno nevarni za živali, saj bi ob zaužitju lahko prišlo do poškodb živali. Nevarne snovi do sedaj niso bile najdene.” Zapisali so še, da je bila identiteta osumljene osebe ugotovljena, zdaj pa nadaljujejo zbiranje obvestil in preverjanje vseh okoliščin, tudi resničnost dogodka.

Policisti v takšnih primerih lahko zadevo preiskujejo kot povzročitev splošne nevarnosti. Če pa žival nevarno snov zaužije, gre za kaznivo dejanje mučenje živali, pri čemer je zagrožena zaporna kazen do dveh let.

Na PU Ljubljana sicer letno prejmejo do tri prijave, ki se nanašajo na nevarne stvari, ki bi lahko bile nevarni za živali. Ob tem lastnikom hišnih ljubljenčkov svetujejo, naj jih imajo vedno pod nadzorom in na povodcu, s tem namreč lahko preprečijo, da bi štirinožec nenadzorovano zaužil kakšno odvrženo, morebiti nevarno snov. Policisti še svarijo, da se lastniki živali morajo zavedati, da lastniki vrtov, polj, vinogradov – zaradi zatiranja škodljivcev – nastavljajo strupe, ki jih lahko živali zaužijejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!