Oglasila se je lastnica Gostilne Rožnik

Slovenija 13. Jun 202311:17 1 komentar
Rožnik
GOOGLE MAPS

Po napovedi trenutnega najemnika prostorov na Rožniku, da zapira vrata, se je oglasila še lastnica Gostilne Rožnik Ivana Marija Obersne in dejala, da iščejo "novega, zanesljivega in poštenega najemnika". Dodala je, da je gostilna v družinski lasti že skoraj 100 let in je v tem času skoraj vedno delovala. Upa, da bo tako tudi v prihodnje.

Trenutni najemnik gostilne na Rožniku je v ponedeljek sporočil, da z julijem zapušča Cankarjev vrh in odhaja na novo lokacijo.

Objava je med Ljubljančani sprožila številna ugibanja, kaj bo v prihodnje na priljubljeni točki. Lastnica objekta na Cankarjevem vrhu Ivana Marija Obersne je pojasnila, da se sedanjemu najemniku konec meseca izteče najemna pogodba.

Potrdila je, da je bil zainteresiran za podaljšanje, nato pa si je premislil. “Dogovor je bil sklenjen v aprilu, aneks k pogodbi o najemu je pripravljen za podpis. Ker si je najemnik zadnji hip premislil, bomo iskali novega najemnika.”

Kot je podčrtala, čutijo “moralno dolžnost, da ta prostor, prežet z duhom velikega pisatelja (Ivana Cankarja, op. a.), živi kot gostilna tudi naprej”. “Gostilne ne zapiramo, iščemo pa novega, zanesljivega in poštenega najemnika,” je poudarila.

Razlogi za odhod: “nenormalno zvišanje” najemnine in rast stroškov dela

Trenutni najemnik gostilne je novico, da se od lokacije poslavlja, sporočil prek družbenega omrežja Facebook. Med razlogi za ta korak je omenil razmere na trgu, dvig cen energentov, “nenormalno zvišanje” najemnine in rast stroškov dela. V njej bo deloval še do konca tega meseca.

Sodeč po dostopnih informacijah objekt, v katerem so gostinsko dejavnost začeli izvajati leta 1869 in ki predvsem ob vikendih in praznikih privabi množice Ljubljančanov in drugih obiskovalcev, trenutno najema družba Tribuna naložbe, ki je prek podjetja Tribuna kapital v lasti Petra Zupanca, sicer tudi nekdanjega atleta in olimpijca.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje