Mark Cuban že v Sloveniji, Dirk Nowitzki na sprehodu po Ljubljani

Slovenija 09. Avg 202111:54 > 19:45

Predsednik in lastnik Dallas Mavericksov Mark Cuban je z vodstveno ekipo kluba pristal na brniškem letališču, z njim je tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki, ki se je že sprehodil po ljubljanskih ulicah. V Slovenijo po poročanju tujih medijev prinaša ponudbo Luki Dončiću za podpis nove petletne pogodbe.

V Slovenijo so danes prileteli lastnik Mark Cuban, novi športni direktor Nico Harrison, novi trener Jason Kidd, skupaj s pomočnikom športnega direktorja Michaelom Finleyjem in svetovalcem Dirkom Nowitzkim, je prvi poročal spletni portal 24ur.com.

Po pristanku so se odpeljali proti Ljubljani, kjer je del ekipe, med njimi Nowitzkega, Kidda in Finleyja, ujela naša ekipa. Več v videu zgoraj.

Da bodo prišli, so ameriški mediji poročali prejšnji teden. Prinesli naj bi mu ponudbo za podpis nove petletne pogodbe, Dončiću se obeta – glede na pravila lige NBA največja pogodba, vredna 207 milijonov dolarjev (176 milijonov evrov).

Po poročanju portala 24ur.com se bodo Dallasovci z Dončićem sestali že danes.

Dončić želi ostati v Dallasu

Da bo podaljšal pogodbo, je Dončić napovedal že ob koncu prejšnje sezone v ligi NBA. Ali jo bo že v teh dneh tudi podpisal, pa še ni jasno. Časa je še dovolj, saj pogodba začne veljati prihodnjo jesen, ob začetku sezone 2022/2023.

Pogajanja o višini plače v njegovem primeru niso zahtevna, pravila lige NBA namreč košarkarjem, ki so bili vsaj dvakrat izbrani v eno od najboljših peterk lige, dovoljujejo, da letno prejmejo do največ 30 odstotkov t. i. salary capa (deleža od proračuna za plače, kolikor ga imajo na voljo klubi). Sprva je bilo predvideno, da bo prejel 202 milijona dolarjev, a se je zgornja meja medtem še malce povišala.

Edina nejasnost je, ali bo tudi zadnje, peto leto pogodbe že zagotovljeno, ali bo imel Dončić enostransko možnost podaljšanja. Takšne klavzule v pogodbah običajno dobijo le največji zvezdniki lige NBA.

Dončić: Vsi smo si želeli odličja

Dončić je skupaj z drugimi reprezentanti včeraj pristal na brniškem letališču. “Zahvaljujem se vsem, ki ste nas gledali in podpirali skozi celoten olimpijski turnir. Hvala vam,” je dejal Dončić. Kot je povedal, je bilo takoj po tekmi prisotnega veliko razočaranja. “Vsi smo si želeli odličja. A zdaj se zavedamo, da smo med najboljšimi štirimi na svetu. To ni mala stvar. To se ne zgodi vsak dan. To, da nam je to uspelo na naših prvih olimpijskih igrah, je še toliko večji uspeh. Veliko smo se naučili,” je še povedal Dončić.