Legendarni rockerji kmalu v Ljubljani

Kultura 04. Jun 202310:01 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Legendarni rockerji, ki so nekdaj igrali pri skupini Dire Straits, bodo 30. avgusta nastopili v Ljubljani. Zbrani v Dire Straits Legacy bodo oživili glasbo, s katero je skupina nastopala na največjih svetovnih odrih.

V dvorani L56 v industrijski coni Litostroj v Šiški bodo 30. avgusta nastopili glasbeniki, ki so nekdaj igrali pri Dire Straits.

Spomnili bodo na uspešnice, kot so Money for Nothing, Sultans of Swing, Walk of Life ter Brothers in Arms.

V Dire Straits Legacy, ki ohranjajo spomin na eno najbolj priljubljenih in vplivnih rock skupin vseh časov, so prvi klaviaturist skupine Dire Straits Alan Clark, Phil Palmer in Danny Cummings, ki sta sodelovala pri singlu On Every Street, Mel Collins, ki je pustil pečat pri uspešnicah Love Over Gold in Twisting by the Pool, ter Jack Sonni, ki je znan kot drugi kitarist skupine Dire Straits v obdobju uspeha pesmi Brothers in Arms.

PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA
PROFIMEDIA

V skupini so še basist Trevor Horn, ki je med drugim sodeloval s skupino Yes, klaviaturist Primiano Di Biase ter glavni kitarist in pevec Marco Caviglia, ki po besedah organizatorjev koncerta velja za vodilnega svetovnega strokovnjaka za igranje kitare v slogu Marka Knopflerja.

PROFIMEDIA

Britansko rock skupino Dire Straits so leta 1977 ustanovili pevec in kitarist Mark Knopfler, njegov brat David (prav tako kitarist), bas kitarist John Illsley in bobnar Pick Withers.

Čeprav je bila skupina ustanovljena v obdobju, ko je bil na vrhuncu punk rock, je bil njihov stil igranja precej klasičen rock, ki je delno spominjal ne ameriškega pevca, kitarista in avtorja J. J. Calea, včasih pa tudi na Boba Dylana.

Delovali so do 1995 ter se uveljavili s svojo različico klasičnega rocka.

Uspeh so dosegli že s prvim albumom, poimenovanim po sebi, sledilo jih je še pet, vse skupaj pa so prodali v približno 120 milijonov primerkih. Revija Classic Rock jih je označila za največji britanski bend 80. let prejšnjega stoletja.

Knopfler je po letu 1995 stopil na samostojno pot, ki je obrodila devet albumov in ga trikrat pripeljala tudi v Ljubljano, nazadnje leta 2019 po objavi plošče Down The Road Wherever. Podobno je storil še en soustanovitelj skupine, basist John Illsley, ki je svoj zadnji album z naslovom VIII izdal lani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!