Levica na predsedniške volitve z lastnim kandidatom. Bo to Matej T. Vatovec?

Matej Tašner Vatovec
Denis Sadiković/N1

Levica je sporočila, da se bo na predsedniške volitve podala z lastnim kandidatom. Odprla je postopek evidentiranja. Kot člana, ki mu pripisujejo največ možnosti za kandidaturo, pa naši sogovorniki iz Levice omenjajo vodjo poslanske skupine Mateja T. Vatovca.

V Levici se je zgodil preobrat. Čeprav so v preteklosti poudarjali, da se s predsedniško tekmo kaj prida ne ukvarjajo in da je malo možnosti, da bi imeli svojega kandidata, so si v stranki premislili.

Svet stranke je tako sklenil, da se bo Levica v predsedniško tekmo podala s svojim kandidatom. Po njihovi oceni je namreč po odločitvi Marte Kos, da za predsednico države ne bo kandidirala, na levici nastal še večji prostor za prepoznavnega levega kandidata. “Ocenili smo, da je politični prostor odprt za kandidata ali kandidatko, ki bo zastopal vrednote in glas delovnih ljudi, v času draginje postavil v ospredje socialno pravičnost ter zagovarjal varovanje okolja in jasno mirovniško mednarodno politiko,” navajajo v Levici.

V stranki trenutno poteka evidentiranje možnih predsedniških kandidatov, kandidata oziroma kandidatko pa bodo uradno predstavili čez dva tedna. Naši viri iz Levice ocenjujejo, da bi utegnil največjo podporo za kandidaturo dobiti vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.