Lindav imenoval svojega namestnika na vrhu policije

Slovenija 21. Jun 202213:16 1 komentar
Boštjan Lindav
Boštjan Lindav. (Foto: Luka Dakskobler/BOBO)

V vodstvu policije je v ponedeljek prišlo do več kadrovskih menjav. Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je imenoval svojega namestnika, direktorja uprave uniformirane policije in njegovega namestnika.

V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je v ponedeljek za svojega namestnika imenoval Roberta Ferenca. Na mesto direktorja uprave uniformirane policije je Lindav imenoval Marka Gašperlina, za njegovega namestnika pa Božidarja Štembergerja, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU).

Dosedanji namestnik generalnega direktorja policije Janez Rupnik ostaja v vodstvu policije, kjer bo zadolžen za pripravo pravnih podlag in tehničnih rešitev za naloge z različnih področij. Med drugim bo skrbel za varovanje državne meje in obravnavo nasilja v družini. “Glede na izkušnje in znanje bo njegova pomoč izjemno dobrodošla tudi v procesu izobraževanja kandidatov za policiste,” so v sporočilu za javnost zapisali z GPU.

Premeščen je bil tudi dosedanji direktor uprave uniformirane policije Danijel Lorbek. V vodstvu policije bo zdaj opravljal naloge s področja varovanja državne meje in izobraževanja kandidatov za policiste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje