Logar: Odstopam, ker rezultat ni dober in ker je tako prav

Slovenija 21. Nov 202212:08 12 komentarjev
Anže Logar oddal podpise za predsedniško kandidaturo
Žiga Živulovič jr./ BOBO

Predsednik ljubljanskega mestnega odbora SDS Anže Logar se umika iz ljubljanske politike, saj stranka ni dosegla dobrega rezultata. "Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav," je zapisal ob umiku. Logar je bil v letih 2010, 2014 in 2018 izvoljen za mestnega svetnika, leta 2018 pa se je potegoval tudi za županski položaj. Pretekli teden je v drugem krogu predsedniških volitev izgubil proti Nataši Pirc Musar.

Dan po lokalnih volitvah je svoj umik iz mestne politike napovedal predsednik lokalnega ljubljanskega mestnega odbora SDS Anže Logar. Kot je zapisal na družbenem omrežju Twitter, se poslavlja zaradi včerajšnjih rezultatov. “Tako za župana kot v mestnem svetu se nismo odrezali dobro. Zato odstopam kot predsednik Ljubljanskega mestnega odbora SDS. Po 12 letih se poslavljam iz ljubljanske politike. Ker je tako prav,” je zapisal Logar.

Logar na zadnjih lokalnih volitvah ni kandidiral, kandidat SDS pa je bil Igor Horvat, ki ga je volilo 6,26 odstotka občanov in se je uvrstil na četrto mesto med devetimi kandidati. SDS je v mestnem svetu osvojila šest mandatov in bo tretja najmočnejša stranka. Tako Horvatov rezultat v županski tekmi kot tudi rezultat v mestnem svetu je občutno slabši kot pred štirimi leti. Takrat se je za župana potegoval prav Logar in prejel 29,5 odstotka glasov, v mestnem svetu pa so osvojili deset mandatov in bili druga najmočnejša stranka. Logar je bil sicer od leta 2010 ljubljanski mestni svetnik.

Logar je letos kandidiral za predsednika republike. Uvrstil se je v drugi krog, vendar je moral preteklo nedeljo priznati premoč Nataši Pirc Musar. V zahvalnem govoru je po porazu dejal, “da smo na začetku nečesa velikega”. Kaj je Logar mislil s temi besedami, lahko preverite tukaj.

Prvak SDS Janez Janša je včeraj na vprašanje, zakaj se SDS v prestolnici ni odločila za močnejšega, bolj prepoznavnega kandidata, spomnil, da je Logar nedavno kandidiral na predsedniških volitvah.

“Ljubljanski mestni odbor stranke je imel letos druge prioritete, v kandidaturo za ljubljanskega župana pa se je podal manj prepoznaven kandidat, ki bo lahko še poskusil s kandidaturo,” je poudaril Janša.

V prestolnici je na županskih volitvah znova prepričljivo zmagal sedanji župan Zoran Janković, ki je bil z 61,84 odstotka glasovi izvoljen v prvem krogu. Drugo mesto je osvojila kandidatka Levice Nataša Sukič, tretjega pa Aleš Primc.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje