Anže Logar začenja svojo novo pot: kdo se mu je pridružil?

Slovenija 27. Maj 202309:20 20 komentarjev
Anže Logar
Foto: Borut Živulovič/Bobo

V sredo bo vidni poslanec SDS Anže Logar ustanovil civilnodružbeno platformo. Pridružili se mu bodo tudi ekonomist Igor Masten, direktor založbe Beletrine Mitja Čander in nekdanji minister za šolstvo iz vrst SD Jernej Pikalo, poroča Delo.

Prihodnji teden bo zaživela platforma, ki jo je pred časom napovedal poslanec SDS Anže Logar.

V njej so se še kot zadnji pridružili ekonomist Igor Masten, nekdanji minister in član SD Jernej Pikalo, direktor Beletrine Mitja Čander, družinski zdravnik Rok Ravnikar in gospodarstvenik Igor Hustič, poroča Delo.

Že pred tem je Logar v svoj novi projekt uspešno nagovoril nekdanjo vodjo kabineta predsednika Boruta Pahorja Aljo Brglez, prav tako pa so se povabilu odzvali Logarjeva vodja volilnega štaba Romana Jordan, poslanka SDS Eva Irgl, profesor za evropsko pravo na Novi univerzi Matej Avbelj in nekdanji minister za digitalni razvoj Mark Boris Andrijanč, ki je sicer ministrski položaj zasedal v okviru kvote NSi.

Logarjeva platforma bo namenjena razmisleku o prihodnosti Slovenije, ob tem pa bodo komentirali in se odzivali na aktualne družbene in politične teme.

Prvak SDS Janez Janša novega projekta na desnici niti ne zavrača niti ga ne podpira. “Ali bo iz tega nastala stranka ali ne, morate vprašati gospoda Logarja,” je dejal v odzivu za Delo.

Po predsedniških volitvah: Ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo

Logar je sicer dolgoletni član SDS in poslanec v državnem zboru od leta 2014 naprej. Na lanskih predsedniških volitvah je dosegel dober rezultat, saj mu je uspelo poenotiti politični pol desne sredine, posegel pa je tudi po nekaterih neopredeljenih volilcih, ki se običajno nagibajo proti levi sredini. 414.029 volilcev mu je v drugem krogu predsedniških volitev namenilo svoj glas, a to na koncu ni zadostovalo, da bi postal predsednik republike.

Mnogi politični analitiki so se po volitvah strinjali, da si je Logar takrat nabral velik politični kapital. “23 let sem v politiki in marsičesa sem se naučil. Tudi tega, da se, ko se ena vrata zaprejo, druga odprejo. Danes smo na začetku nečesa velikega,” je po porazu na predsedniških volitvah dejal Logar in podžgal govorice, da bi se lahko v prihodnosti podal na samostojno politično pot. O svojih načrtih je po volitvah govoril tudi v posebnem intervjuju za N1.

V posebnem intervjuju za N1 je Logar konec lanskega leta napovedal, da slovenski politični prostor potrebuje čim širši razmislek. “V predsedniški kampanji sem poudarjal potrebo po tako imenovani konferenci oziroma konvenciji za prihodnost. Ocenjujem, da je danes potreba po njej še večja, kot je bila v času predsedniške kampanje, prav zaradi tenzij, ki jih spremljamo,” je dejal v intervjuju.

Kmalu zatem je Logar, ki je tudi predsednik sveta stranke SDS, napovedal, da bo do poletja vzpostavil nekakšno platformo političnega sodelovanja, preko katere bo potekala široka razprava o ključnih temah, ki so za Slovenijo pomembne. To se bo, kot že zapisano, zgodilo na zadnji dan v maju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje