LPP ob dnevu mrtvih spremenil vozni red, v Mariboru zaprta Cesta XIV. divizije

Slovenija 30. Okt 202114:45 > 14:48 0 komentarjev
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Ob dnevu spomina na mrtve se številni odpravijo na grobove svojcev, v okoli pokopališč pa je mogoče pričakovati večjo gnečo. Sprememba prometnega režima v okolici ljubljanskih Žal letos ni napovedana, bo pa prilagojen javni promet. V Mariboru bo zaprta Cesta XIV. divizije med pokopališčema Pobrežje in Dobrava.

Javni promet v Ljubljani bo med podaljšanim vikendom prilagojen povečanemu obisku na pokopališču Žale.

V nedeljo in ponedeljek bodo avtobusi LPP vozili po posebnih voznih redih. Na linijah 2, 7, 19 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Prav tako bodo obratovale linije 11B, 18 in 21, ki sicer ob nedeljah ne obratujejo. Vse ostale linije mestnih avtobusov bodo obratovale po prirejenem sobotnem voznem redu. Za linije 1B, 3, 3G, 6B, 19I in 27K pa bo veljal nedeljski vozni red, so zapisali na Ljubljanskem potniškem prometu (LPP). Liniji 12 in 12D bosta delno spremenjeni in bosta obratovali mimo Žal v obeh smereh.

Na Žalah bosta vsem, ki težje hodijo, v času praznikov na voljo dva odprta Kavalirja. Vozila bosta vse od sobote do ponedeljka, med 9. in 17. uro. Vozili lahko v tem času ustavite kjerkoli in kadarkoli oziroma ju pokličete na telefonsko številko 031 666 332. V primeru dežja ali sneženja Kavalirja ne bosta aktivna.

LPP
LPP

Zaradi boljše pretočnosti bo v nedeljo in ponedeljek zgolj na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane in s tem plačilo prevoza bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih.

Spremembe prometnega režima za osebna vozila okoli pokopališča Žale niso napovedane.

V Mariboru spremenjen prometni režim

Pogrebno podjetje Maribor, ki upravlja pokopališči Pobrežje in Dobrava, je prebivalce pozvalo, naj pokopališča ob dnevu spomina na mrtve obiščejo zgolj zdravi. “Praviloma na pokopališča prihajajo starejše generacije, ki so bolj izpostavljene in najbolj ogrožene,” so poudarili.

Ker je mogoče pričakovati povečan promet, bo veljal spremenjen prometni režim. Zaprta bo Cesta XIV. divizije med pokopališčema, popolna zapora pa bo veljala od nedelje od 1. ure zjutraj do ponedeljka do 23. ure. V soboto bosta pokopališči odprti do 22. ure, v noči na ponedeljek pa vso noč.

Vzpostavili pa so tudi dežurno službo za odpadke in se dogovorili za večje število odvozov. Ti se bodo po potrebi opravljali tudi ponoči.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!