Luka Mesec: Izstop iz Nata ne bo naš pogoj

Slovenija 28. Sep 202116:39 > 18:19 0 komentarjev

Koordinator Levice Luka Mesec je v oddaji N1 STUDIO povedal, da izstop iz zveze Nato ne bo pogoj za sodelovanje v novi vladi, ki bi jo opozicijski četverček strank LMŠ, SD, Levica in SAB rad sestavil po prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Izstop iz Nata, ki ga Levica vztrajno zagovarja, nedavno tudi v luči neuspešnih intervencij vojaškega zavezništva v Afganistanu, “ne bo pogoj, niti ni bil nazadnje, ko smo oblikovali prejšnjo koalicijsko pogodbo,” je povedal Luka Mesec in dodal: “Je pa to naša programska točka. Zagovarjali jo bomo v predvolilnem času, dosegli pa, ko bomo imeli glasove za to. Torej 46 glasov, kot to predvideva naša ustava.”

Mesec bo kot predstavnik Levice kandidiral drugič

Luka Mesec bo sicer za poslanca Levice na prihodnjih volitvah kandidiral drugič in ne tretjič. Kot je pojasnil, za to ne potrebuje soglasja sveta stranke, katere statut predvideva, da lahko poslanci in drugi funkcionarji kandidirajo le dvakrat zapored, za tretji mandat pa potrebujejo zeleno luč sveta.

“Prej smo imeli tri stranke [IDS, TRS in Združena levica, op. a.], Levico pa smo ustanovili leta 2017. Leta 2018 so bile za Levico kot stranko prve parlamentarne volitve. Grem torej v drugi mandat, statut pa pravi, da imaš lahko dva oziroma tri, če to odobri svet stranke,” je pojasnil Mesec.

Celotno oddajo N1 STUDIO si lahko ogledate tukaj: 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!