Macerl: Okoljski aktivisti običajno ne zmagujemo na kratke proge

Slovenija 24. Apr 202221:24 > 25. Apr 2022 00:56 2 komentarja
Žiga Živulovič jr./ BOBO

Okoljski aktivisti po besedah sopredsednika stranke Vesna Uroša Macerla običajno ne zmagujejo na kratke proge. "Prišli smo na dolgi rok," je dejal v prvem odzivu na doslej preštete glasovnice, ki stranki kažejo 1,4-odstotno podporo. Z izidom so v Vesni zadovoljni.

Sopredsednik zelene stranke Vesna Uroš Macerl se je volilcem zahvalil, ker so prepoznali pomen prave zelene stranke. “Z rezultatom smo zadovoljni, ostajamo v slovenskem političnem prostoru,” je poudaril v izjavi v medijskem središču v Cankarjevem domu.

Kampanja je bila za stranko po Macerlovih besedah učna ura, v kateri so se zelo veliko naučili. “Bil je čas, ko nam je bil medijski prostor zelo ozko odrejen, ko se je pri oddaji glasov izjemno preračunavalo, in kljub vsem smo dosegli rezultat, ki smo ga veseli in nas ohranja,” je dejal. “Ker je treba prilagoditi način življenja na tem planetu, obljubljamo svojim otrokom in vsem, ki so nam dali glas, da ne bomo obupali in naredili na naslednjih volitvah poteze, ki bodo šle v spomin,” je dodal.

Tudi sopredsednica Urša Zgojznik je z izidom zadovoljna. “Mi smo z rezultatom izjemno zadovoljni, naša kampanja je bila čista in transparentna. Imeli smo kandidate v vseh volilnih enotah, imeli smo kandidate, ki jih nismo spoznali včeraj, ampak smo z njimi delali zgodbe že prej,” je izpostavila. V Vesni se po njenih besedah veselijo jutrišnjega dne in prihodnjih mesecev. “Mislimo, da si Slovenija zasluži pravo zeleno stranko, ki bo reševala lokalne zgodbe, ki bo podajala smer Sloveniji, ambiciozno, trajnostno in takšno, da bo primerna za vse otroke in vnuke,” je dejala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje