Mariborski policisti iščejo dva roparja, v Ljubljani spor z nožem

Slovenija 16. Apr 202310:13 0 komentarjev
Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Ljubljanski policisti zbirajo obvestila o petkovem sporu med dvema moškima, kjer je eden od njiju drugega poškodoval z nožem. V Mariboru pa policisti iščejo dva moška, ki sta oropala žensko in ji ukradla nekaj gotovine ter mobilna telefona.

Na območju Most je v sporu 76-letni moški z nožem poškodoval 59-letnika. Tega so sosedje odpeljali v UKC Ljubljana, kjer je ostal v zdravniški oskrbi, so danes sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Osumljenega so policisti pridržali.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo in bodo osumljenega 76-letnega moškega, ki so ga takoj po dogodku prijeli v bližini kraja dogodka in ga pridržali, v prihodnjih dneh privedli k preiskovalnemu sodniku, so še navedli na ljubljanski policijski upravi, kjer so bili o dogajanju obveščeni v petek okoli 17. ure.

Rop v Mariboru

Mariborski policisti pa iščejo dva moška, ki sta v soboto zvečer na Partizanski ulici vstopila v stanovanje in od oškodovanke z uporabo sile zahtevala gotovino ter ji zagrozila z ostrim predmetom. Ukradla sta nekaj denarja in mobilna telefona. Po dogodku sta zbežala v smeri proti Kopitarjevi ulici, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Roparja sta žensko po nestrokovni oceni oškodovala za okoli 2000 evrov, policija pa je bila o ropu obveščena v soboto okoli 21.45.

Po navedbah policije je eden od storilcev star med 20 in 25 let, visok okoli 175 centimetrov, športne postave, krajših črnih las, na sprednjem delu trupa pa naj bi imel tetovažo neznanega motiva. Oblečeno je imel črno bundo in temnejše hlače.

Drugi je star okoli 30 let, visok okoli 180 centimetrov in suhe postave. Oblečeno je imel modro bundo s kapuco, ki jo je imel potegnjeno čez glavo. Imel je tudi črn pulover, katerega ovratnik je imel potegnjen čez spodnji del obraza.

Policija prosi vse, ki bi kar koli vedeli o omenjenih dveh osebah, da to sporočijo najbližji policijski postaji, na številko policije 113 ali na anonimno številko policije 080 1200.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!