McDonald’s že drugič v mesecu dni viša cene

Slovenija 18. Avg 202210:22 > 13:41 0 komentarjev
McDonalds
PROFIMEDIA

Slovenska podružnica največje verige restavracij s hitro prehrano na svetu McDonald's je zvišala cene menijev in krompirčka. V McDonald'su pojasnjujejo, da zaradi razmer na trgu njihovi dobavitelji ne morejo več zagotavljati surovin po enaki ceni, zato so morali cene jedi zaradi vzdržnosti poslovanja dvigniti. Gre sicer že za drugo podražitev v enem mesecu.

Ponudba v slovenskih restavracijah McDonald’s se je v sredo podražila. Cene menijev in krompirčka so dvignili za 20 centov. “Gre zgolj za manjšo korekcijo, s tem še zmeraj ostajamo cenovno dostopni in nudimo najboljše cene v naši regiji,” so v slovenski podružnici največje verige restavracij s hitro prehrano na svetu pojasnili za N1.

Podražitve v McDonald’su utemeljujejo z besedami, da so v mesecih, ko so cene živil in energentov rasle, ohranjali stabilno politiko cen in jedi prodajali po nespremenjenih cenah. “Žal pa v zadnjem obdobju zaradi razmer na trgu naši dobavitelji ne morejo več zagotavljati surovin po enaki ceni. Dražji energenti in suša v Evropi so na primer prisilili našega dobavitelja krompirčka v kar 50-odstotni dvig cene, govedina in piščančje meso sta se podražila za 30 do 40 odstotkov. Zaradi vzdržnosti poslovanja smo tako tudi mi prisiljeni prilagoditi cene svojih jedi,” so še dodali.

McDonalds
PROFIMEDIA

Že druga podražitev v mesecu dni

Včerajšnja podražitev menija in krompirčka ni prva letošnja podražitev v McDonald’su. Pred mesecem dni (14. 7.) so, kot so navedli za N1, že opravili ‘mini korekcijo’ cen nekaterih izdelkov in ponudbe, in sicer so cene dvignili za 10 centov. Takrat so podražili nekatere burgerje in druge izdelke, ne pa tudi menijev. “Šlo je za minimalne korekcije, ki so bile vpeljane postopoma kot posledica podražitve surovin,” so pojasnili.

Koliko je po novem treba odšteti za priljubljene menije?

Za priljubljeni Big Mac meni je treba po novem odšteti 6 evrov (veliki) oziroma 5,50 (srednji), za McChicken meni 5,80 evra (veliki) oziroma 5,30 (srednji), McCountry meni pa po novem stane 6,40 (veliki) oziroma 5,90 evra (srednji). Porcija malega krompirčka po novem stane 1,50, porcija srednjega 1,90 in porcija velikega 2,20 evra.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!