Mesec: Izhodišča pokojninske reforme naj bi vlada obravnavala že jutri

Slovenija 23. Apr 202411:52 11 komentarjev

Po besedah ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luke Mesca bodo izhodišča za pokojninsko reformo skoraj zagotovo obravnavali na jutrišnji seji vlade.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je po sestanku Ekonomsko-socialnega sveta povedal, da obstaja 99-odstotna verjetnost, da bodo izhodišča za pokojninsko reformo obravnavali na jutrišnji seji vlade. Kot je dejal, bo pokojninska reforma deležna obsežnega socialnega dialoga.

“Od sprejetja na vladi bomo imeli pol leta socialnega dialoga in javne razprave, potem pa bo reforma nadaljevala s parlamentarno obravnavo,” je povedal. Pričakuje, do bo reforma sprejeta v prvi četrtini prihodnjega leta.

Spomnimo, da je podpredsednik vlade Matej Arčon prejšnji teden dejal, da so v zaključni fazi usklajevanj o izhodiščih za pokojninsko reformo, ki jo je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V intervjuju za N1 sredi marca je minister za delo Luka Mesec med drugim dejal, da ima reforma dva cilja: zagotoviti blaginjo upokojencev na dolgi rok in poskrbeti za vzdržnost javnih financ.

Pokojninska reforma je sicer med ključnimi prioritetami ministra Mesca. Celotni intervju za N1 z ministrom za delo si lahko preberete v prispevku “Če bom ob koncu mandata razočaral sebe, bom mesto prepustil drugim“.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje