Mesec za N1: Zdravniki naj pogledajo, koliko so plačani učitelji

Slovenija 20. Dec 202216:47 > 21. Dec 2022 16:03 64 komentarjev

Napoved stavke zdravnikov, ki so nezadovoljni z vladno ponudbo o odpravi plačnih nesorazmerij, minister za delo Luka Mesec ocenjuje kot izsiljevanje. "Zavedati bi se morali, da so že najbolj privilegirani med vsemi javnimi uslužbenci," pravi in dodaja, "naj pogledajo, koliko so plačani učitelji."

Zdravniki so napovedali enodnevno opozorilno stavko, saj so nezadovoljni z vladno ponudbo o odpravi plačnih nesorazmerij, ki po njihovi oceni ustvarja nova nesorazmerja.

Preberite še: Luka Mesec v N1 STUDIO: Pokojnina bi bila na začetku višja, a bi rasla počasneje

Zato bo Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides 11. januarja izvedel enodnevno opozorilno stavko, če vlada ne bo jasno povedala, da zdravniki niso krivi za slabe razmere v zdravstvu, in če ne bo enakega dvig plač za vse zdravnike. Vlada se je namreč z drugimi zdravstvenimi sindikati dogovorila, da se mladim zdravnikom plače izboljšajo več kot izkušenejšim.

“Mislim, da je to izsiljevanje,” se je za N1 odzval minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. “Glede na to, koliko so zdravniki letos iztržili iz pogajanj z javnim sektorjem, bi se morali zavedati, da so že najbolj privilegirani med vsemi javnimi uslužbenci. Naj pogledajo, koliko so plačani učitelji,” je dejal.

Na vprašanje, ali ocenjuje, da bodo njegove izjave še dodatno razburile zdravnike, pa je Mesec odgovoril, da se moramo vsi zavedati omejitev, ki jih imamo kot država. “Zdravniki pri tem niso izjema,” je še rekel.

Celoten pogovor, v katerem je minister Mesec podrobneje pojasnil vladne načrte na področju delovne in pokojninske zakonodaje, spregovoril pa je tudi o aktualnem političnem dogajanju, si lahko pogledate TUKAJ.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje