Metka Paragi dobila tožbo proti NLZOH zaradi izredne odpovedi

Slovenija 31. Avg 202213:04 1 komentar
NLZOH
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je odločilo, da je bila izredna odpoved Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) virologinji Metki Paragi nezakonita, poroča Delo. Očitali so ji hujše kršitve obveznosti delovnega razmerja. Sodba sicer še ni pravnomočna.

Po poročanju Dela so na NLZOH virologinji Metki Paragi očitali štiri hujše kršitev pogodbenih ali drugih obveznosti delovnega razmerja. Po ugotovitvah sodišča so vsi očitki neutemeljeni. Trije očitki sicer temeljijo na ugotovitvah detektivskega nadzora.

Med drugim so Paragijevi očitali kršitev pravil evidentiranja delovnega časa. NLZOH ni uspelo dokazati, da Paragijeva po tem, ko je 10. in 15. marca lani zapustila delovno mesto, ni bila na drugem delovnem mestu, kar so ji očitali. Prav tako so ji očitali, da naj bi marca 2021 neresnično prikazovala delo v nevarnih pogojih ves čas evidentirane prisotnosti na delovnem mestu. Tudi tega očitka NLZOH ni uspel dokazati.

Kot še poroča Delo, je sodišče NLZOH naložilo plačilo reparacije in premije za dodatno pokojninsko zavarovanje, pa tudi razlike v plači v času prepovedi opravljanja dela. Povrniti morajo tudi stroške sodnega postopka.

Iz NLZOH so za STA sporočili, da o očitanih kršitvah Paragijevi ne morejo razpravljati in da so na pristojno sodišče v torek vložili pritožbo na sodbo. “Zadeve so sedaj v postopku, zato jih ne komentiramo,” so navedli.

Paragi je širši javnosti postala poznana potem, ko je v času epidemije covida-19 opozarjala, da naj bi bili testi podjetja Majbert Pharm neprimerni za hitro testiranje na okužbe z novim koronavirusom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje