Michel se je v slovenščini zahvalil Janši in Sloveniji

Slovenija 30. Dec 202114:39 0 komentarjev
Charles Michel in Janez Janša
Profimedia

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel se je premierju Janezu Janši in slovenskemu predsedstvu Svetu EU zahvalil za odlično delo in sodelovanje. Obenem je izrazil dobrodošlico francoskemu predsedstvu.

“Najlepša hvala predsedniku vlade Janezu Janši in ekipi slovenskega predsedstva za njihovo odlično delo in sodelovanje,” je na Twitterju v slovenščini zapisal predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

Ob tem je v francoščini izrazil dobrodošlico francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu in francoskemu predsedstvu, ki bo delo začelo v soboto. Pri tem je spomnil na prednostne naloge francoskega predsedovanja, katerih cilj je “bolj suverena, zelena, digitalna in socialna Evropa”.

Slovenija bo 1. januarja predsedovanje Svetu Evropske unije predala Franciji. Med pomembnejšimi temami francoskega predsedovanja bodo prizadevanja za reformo evropskega azilnega sistema in schengna, pa tudi podnebne spremembe in digitalizacija.

Drugo slovensko polletno predsedstvo Svetu se tako zaključuje. Zunanji minister Anže Logar je med dosežki izpostavil soglasje med državami članicami na področjih odpornosti unije za prihajajoče krize, vključno s kibernetskimi grožnjami, in digitalne preobrazbe.

Odzivi mednarodne javnosti jasno kažejo na to, da je slovensko predsedovanje izboljšalo ugled, mesto, pa tudi domet slovenske diplomacije v svetu, je povedal na nedavni novinarski konferenci o dosežkih predsedovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!