“Vsak glas proti sesuvanju države šteje”

Slovenija 17. Apr 202209:44 > 10:41 18 komentarjev
Milan Kučan ob dnevu državnosti
Bobo

Zavezništvo za demokratično in pravično Slovenijo poziva na volišča: "Poskrbimo, da bo vsaka od teh petih strank (Gibanje Svoboda, SD, Levica, LMŠ, in SAB) zastopana v parlamentu in da bodo skupaj sooblikovale močno vlado za blagor vseh ljudi," so zapisali.

“Vsak glas proti sesuvanju države šteje. Nikogar od manjših strank ne podcenjujemo, toda sami vidimo največjo moč za rešitev demokracije v tem, da prispevamo naše glasove zavezništvu strank demokratične opozicije: SD, LMŠ, SAB, Levici in Gibanju Svoboda, ki bodo skupaj oblikovale čvrsto vladno koalicijo. Želimo in zahtevamo, da Slovenijo povedejo na pravo pot v dobro vseh prebivalcev Slovenije. Poskrbimo, da bo vsaka od teh petih strank zastopana v parlamentu in da bodo skupaj sooblikovale močno vlado za blagor vseh ljudi,” so v pozivu na volišča zapisali v Zavezništvu za demokratično in pravično Slovenijo.

V imenu tega zavezništva se je pod poziv volilcem, naj gredo 24. aprila na volišča, podpisalo več kot 100 Slovencev, med njimi nekdanji predsednik republike Milan Kučan, pa Anton Bebler, Rado Bohinc, Lucija Čok, Srečo Dragoš, Mojca Drčar Murko, Boris Frlec, Slavko Gaber, Pavel Gantar, Tatjana Greif, Spomenka Hribar, Dušan Keber, Matjaž Kmecel, Mirt Komel, Bogomir Kovač, Jure Leben, Vesna Leskošek, Jože Mencinger, Vlado Miheljak, Slavko Splichal, Boris A. Novak, Stane Pejovnik, Dragan Petrovec, Dunja Kosmač Piškur, Dušan Plut, Črt Poglajen, Vika Potočnik, Andrej Rus, Božo Repe, Rudi Rizman, Zdenko Roter, Andrej Rus, Danijel Rebolj, Ivan Svetlik, Jože Školč, Mojca Seliškar Toš, Niko Toš, Samo Uhan, Peter Umek, Boris Vezjak, Darij Zadnikar, Pavel Zgaga…

Kot pravijo, je pred nami “zgodovinska odločitev.” Podpisniki menijo, da je na volitvah 24. aprila potrebno zaustaviti “razkroj demokratične ureditve Slovenije ter njeno vračanje v zgodovinsko preživelo partijsko avtokracijo, ki nadzira vse: policijo, sodstvo, neodvisne institucije in medije, ki je vse bolj podobna oblasti, kakršna danes vlada v Orbanovi Madžarski in kakršni smo se pred 30 leti zoperstavili na plebiscitu.”

Spremljajte volitve 2022 na n1info.si. #volitve #volitve2022 #n1slovenija

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter. 

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje