Minister Brežan po obisku Koroške: Prioriteta je pretočnost vodotokov

Slovenija 25. Avg 202316:54 1 komentar
Minister Brežan si je ogledal posledice nedavnih ujm na Koroškem
ministrstvo za naravne vire in prostor/Twitter

Minister za naravne vire in prostor Uroš Brežan si je danes v spremstvu predstavnikov direkcije za vode v občinah Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem ogledal posledice nedavnih poplav in potek intervencijskih del. Trenutno je prioriteta zagotovi pretočnost vodotokov, je dejal Brežan.

Uroš Brežan je v spremstvu vodje sektorja za gospodarsko javno službo in investicije na direkciji za vode Roka Penca in vodje sektorja območja Drave na direkciji Mateja Klančka ter županje Črne na Koroškem Romane Lesjak preveril, kako v Črni potekajo intervencijska dela na vodotokih in odvoz odvečnega materiala.

V Črni na Koroškem trenutno dela potekajo na desetih deloviščih na Meži, Bistri in Jazbinskem potoku, kjer se vzpostavlja pretočnost strug. Številna delovišča delujejo tudi v občinah Mežica, Prevalje in Ravne na Koroškem, so v sporočilu za javnost po obisku zapisali na ministrstvu.

“Moj današnji obisk na Koroškem je namenjen predvsem temu, da vidim kako potekajo dela oziroma čiščenje strug, ki morajo v čim krajšem možnem času zagotovi pretočnost vodotokov. To je naša prva prioriteta,” je dejal Brežan. Ob tem je poudaril, da bodo tudi s pomočjo v četrtek sprejetega interventnega zakona zagotovili dodatne kapacitete za čiščenje strug.

Obenem so z župani tamkajšnjih občin govorili tudi o tem, kako protipoplavni ukrepi pomagajo, da škode, ki nastajajo ob takih dogodkih, niso tako velike.

Penec je poudaril, da je poglavitna naloga direkcije zagotavljanje pretočnosti vodotokov.

Županja Lesjak se je zahvalila ministru za obisk Črne, pohvalila je pomoč slovenske vojske in tudi tujih vojakov, ki pomagajo pri odstranjevanju posledic poplav, so še zapisali na ministrstvu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje